מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבה - דעה מרופא מומחה ?מתן198731/01/2008
שלום,
אני חייל , ונדבקתי בזויה.
חשוב לציין שזו הפעם השניה שזה קורה, הפעם השניה הייתה לפני 3 שנים כשהייתי בן 18.
לאחר ההידבקות ה1, כשהייתי עוד אזרח, הלכתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לרופא עור ומין. רופא העור והמין עשה לי מה שנקרא "משטח" שבודק את ההפרשות מאיבר המין ולאחר יום קיבלתי זריקה בישבן וכדורי אנטיביוטיקה.
הפעם, הלכתי לרופא הצבאי (שהוא לא רופא מומחה בתחום אלא רופא כללי) שלא הפנה אותי לרופא עור ומין או לרופא מוחמה אחר ופשוט נתן לי טיפול בכדורים אנטי ביוטיים, ללא זריקה וללא בדיקה של ההפרשה או בדיקה בעירום אפילו.
הכדורים שהוא נתן לי הם :
- "זטו" - זה השם שעל הקופסא. הוא אמר לי לקחת 4 כדורים ברציפות בפעם אחת בודדה.
- "אופולודקס" שאותם אמר לי לקחת פעם ביום ופעם בערב למשך שבוע ימים.
השאלה שלי היא האם הטיפול הזה מספיק ואם כן מדוע אין צורך בזריקה הפעם?
שאלה נוספת היא האם ישנו סיכוי שההפרשות מאיבר המין פוסקות אך יש סיכוי שהחיידק עדיין בגוף?
ושאלה אחרונה - לאחר ההידבקות עלה בי החשש והייתי רוצה לדעת כיצד נבדקים לראות אם יש עגבת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות חוזרת בזיבה
ד''ר סרג' גרדשטיין04/02/2008שלום רב,
ראשית עליך לבדוק את סגנון חיי המין שלך שהביאו אותך ללקוט פעמיים בזיבה...
שנית , בהחלט חשוב לבדוק מחלות מין אחרות בעת הדבקות במחלה מסוימת , הייתי מציע לך לבדוק HIV, עגבת , צהבת B וצהבת C . מדובר בבדיקת דם פשוטה. אני מניח שאתה יכול לבצע את הבדיקות בצבא. אם רצונך בבדיקות דיסקרטיות יותר אתה כמובן מוזמן לבצען אצלינו.
נקודה אחרונה, הטיפול בזריקה (רוצפין) ניתן מפאת נוחות המתן החד פעמי והעדר הצורך לעקוב אחר המטופל. זה כמובן מתאים במיוחד באוכלוסיות בסיכון הן מבחינת הדבקות במחלות מין אך בעיקר מרקע סוציואקונומי בעייתי , אנשים שאינם נוטים לפנות למוקדים רפואיים ועוד פחות להגיע לביקורת ושקשה לאתרם לצורך מעקב וכו'... במסגרת הצבא , אין בעיה כזו הרופא יכול לעקוב אחריך ולכן אין את הצורך בטיפול בזריקה ואפשר בהחלט להסתפק בטיפול פומי באופלודקס אות תרופות אחרות.
בברכה.
[a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']ד"ר גרדשטיין מנה מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)