HPV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HPV
    John
    05/02/2008

ד"ר שלום רב,
    לאחר טיפול בחנקן נוזלי בנגעים, שאובחנו לראשונה כיבלות ויראליות של וירוס הפפילומה, ולאחר חוו"ד שניה אובחן כקונדילומה, טיפול ששולב עם משחת אלדרה, חזרו הנגעים בצורה מתונה (עד כה).
    היבלות הן פריאנליות בקוטר קטן יחסית.

הנני שוהה בחו"ל ולאחר טיפול באלדרה, סברתי כי אם לכל הפחות לא ייעלמו, תהיה לי מנוחה מהן לפחות לזמן מכובד.
    ובכן, הטיפול בחנקן הנוזלי הסתיים תחילת החודש וטרם עבר חודש.

אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות :
    1. האם יש צורך לצרוב שוב בדחיפות (עד לרמה שבה אני נדרש לחזור לארץ במיידי), או שמה אם אמתין כחודשיים היבלות לא יגדלו בצורה משמעותית ? (בבקשה אל תענה "אינדיוידואלי" זהו פרמטר ברור לי, אני שואל בצורה קולקטיבית).

2. האם יש איזשהו טיפול ביתי חומצתי, טוקסיני שאוכל לרכוש\להשתמש בו עד שאוכל להתפנות לטיפול בחנקן הנוזלי?

3. האם אתה ממליץ על אותו פרוטוקול טיפולי כמו זה הקודם, או שמא היית מייעץ משהו שונה?

אני מבין שאתה מוטרד בהמון שאלות באותם נושאים, אבל הנני סטודנט ומבחינתי המצב משבש שגרת חיים שלמה.

מודה לך מאוד על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HPV

הוספת תגובה

• קונדילומה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/02/2008

שלום רב,

אין לדעת את קצב הופעת היבלות או היעלמותן. סבה"כ יבלות אלה נוטות להעלם עם הזמן גם בלי טיפול. הטיפולים השונים נועדו להעלים את היבלות אך אינם מכחידים את הוירוס ולכן י ש נטיה להישנות אחרי הטיפול. כאשר מדובר ביבלת גדולה במיוחד או הממוקמת באתר בעייתי הנתון לשפשוף למשל או הגורם לחסימה כלשהי יש כמובן אינדיקאציה להוציאה באופן כירורקי /לייזר/חנקן נוזלי. אם לעומת זאת מדובר ביבלות רבות וקטנות אשר חזרו לאחר טיפול ראשוני הייתי בוחר בהמתנה בתקוה שתחול היעלמות ספונטאנית. לא נראה לי מוצדק לחזור לארץ בכגלל בעיה כזו.
    אציין רק שקיים קשר בין הופעת יבלות ומצב נפשי או גורמים לא ברורים אחרים. אנשים מסויימים רואים את יבלותיהם נעלמות באורח פלא כאשר עוברים לארץ אחרת ... או ההיפך. יתכן ושהותך בחו"ל מסבה לך דחק נפשי שאולי מסביר את הופעת א אי נסיגת היבלות.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו