2 שאלות חשובות בנושא קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות חשובות בנושא קונדילומה
    אורנית
    05/02/2012

הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שיש לי קונדילומה. נקבע לי תור לבדיקת קולופוסקופיה וכמובן אעשה עוד את כל מה שצריך לעשות בנדון. לעת עתה, צרבו לי את היבלות בחנקן. האם החנקן מותיר צלקות? ועוד שאלה חשובה בהרבה, הבנתי מכל האתרים באינטרנט, שמי שיש לו קונדילומה יכול יותר להידבק באיידס יותר מאחרים. מפחיד בטירוף!!! האם זה אומר שעכשיו אני צריכה אפילו לחשוש מלהתנשק? אני תמיד כה זהירה בנושאים האלה. בלי קונדום זה לא אופציה בכלל ואני נבדקת מידי שנה ותודה לאל ברוך השם... מה גם שבזמן הקרוב, עד שאהיה נקייה מהקונדילומה ומוירוס הפפילומה, לא אסכן אף אחד.
    אבל האם זה אומר, שמי שיש לו קונדילומה וייתנשק עם מישהו וחלילה חלילה יש לאדם השני איידס, אז הוא יידבק? או שמדובר על באופן כללי, בדם, הפרשות וכו', הסיכויים יותר גבוהים? מקווה שהבהרתי טוב את שאלתי בנושא. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות בנושא קונדילומה - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    05/02/2012

שלום,

למרבה הצער יש הרבה מיתוסים והרבה היסטריה מיותרת בנושא הקונדילומה.

קונדילומה (יבלת ויראלית) גורמת לבעיה אסתטית ורגשית בלבד.

היבלות אינן מסוכנות, הן אינן הופכות לסרטניות ולפעמים הן אפילו חולפות מעצמן.

סוגי וירוס פפילומה מסויימים (לא אילו שגורמים ליבלות) עלולות להביא לשינויים ממאירים בצוואר הרחם, אבל כדי למנוע את זה אין צורך לטפל ביבלות אלא לבצע בדיקות PAP באופן סדיר.

הקשר היחיד בין קונדילומה לאיידס הוא ששתיהן מחלות מין ולכן הן קשורות לפרטנרים מיניים מרובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך..

אורנית
    06/02/2012

ראשית, תודה על המענה.
    שנית, אז אני מבינה שאין בעיה להתנשק? אני לא באיזו קבוצת סיכון יותר מאחרים(שאין להם קונדילומה)? באופן כללי, לא ניתן להידבק באיידס מלהתנשק, נכון?
    (אני מדברת על גבר שנניח ואני יוצאת איתו ויש חיבור טוב בינינו. מישהו יחסית חדש שמן הסתם אין לי מושג אם הוא נשא או לא). רק כשאני רוצה לשכב בלי קונדום במערכת יחסים זוגית אמיתית ואיתנה, אז אני ובן זוגי עושים בדיקות.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו