קולפקוסקופיה לפצע על הפין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולפקוסקופיה לפצע על הפין
    גלעד
    12/02/2012

ד"ר שלום, לפני כשבועיים הופיע לי פצע על הפין, פניתי לרופא המשפחה שאמר לי שיש לי תגובה אלרגית. אחרי שקראתי את התשובות בפורום שאלתי אותו אם צריך לעבור בדיקת קולפוסקופיה, הוא צחק ואמר שאין צורך.
    מאז אני דואג למרות שהפצע עבר. האם כדאי לי עדיין לעבור את הבדיקה ואיפה? האם מתבצעת רק בפרטי או גם בקופת חולים?
    אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולפקוסקופיה לפצע על הפין - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    12/02/2012

שלום גלעד,

קודם כל - טוב שהנגע עבר, אבל עדיין צריך לבצע בדיקת סיפיליס לשלול שהפצע היה ביטוי לסיפיליס.

בקשר לקולפוסקופיה - קולפוסקופיה היא בדיקה גניקולוגית. פירוש השם הוא הסתכלות לתוך צוואר הרחם והנרתיק כדי למצוא שינויים חשודים לממאירות.

ברור שלא צריך לעשות לגבר עם פצע על הפין בדיקת קולפוסקופיה כיוון שהפצע הוא חיצוני ולא פנימי ואפשר לראות אותו ולאבחן אותו. במקרים מורכבים אפשר להשתמש בזכוכית מגדלת פשוטה. רופאי עור אורולוגים מאבחנים באופן שגרתי נגעים עוריים על הפין אצל גברים ואף אחד לא משתמש בקולפוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו