שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מוש
    18/02/2012

לפני 4 חודשים הלכתי לבצע בדיקה לגילוי איידס בוועד למלחמה באיידס. הבדיקה יצאה שלילית, רציתי לשאול אם יש איזשהו סיכוי להידבק מהבדיקה עצמה? אם המחט לא הייתה סטרילית... בערך דקה לאחר דקירת המחט בבדיקה התחלתי להרגיש עקצוצים וגירודים באזור החזה וזה גירד מאוד לתקופה של כמה שבועות (היו בערך 4 סימנים שדמו לעקיצות על אזור החזה וקצת על הבטן- אולי משהו באמת עקץ אותי אני לא יודע...) באותו השבוע הייתי מאוד לחוץ מהעניין וגם יצא לי לשלשל פעם אחת לאחר כאב בטן. יש איזשהו סיכוי להידבקות?! הסימנים האלה מעידים על משהו? היום אני כבר מרגיש מצוין בריאותית ואני אדם בריא בד"כ שמאוד מקפיד על יחסים מוגנים אבל למרות זאת תמיד היה לי פחד נוראי מאיידס וגם הבדיקה אליה ניגשתי לא הייתה כל כך מוצדקת כלי לא ביצעתי מגע לא מוגן. בגלל שאני קצת חרד מדקירות של מחטים לא יצא לי בכלל להביט בדקירה אבל לא הבחנתי בחוסר מקצועיות מצד הבודק הוא דווקא היה מאוד נחמד, אבל בכל זאת הפחד עדין קיים.
    אני באמת רוצה להיפתר מהפחד הזה כבר ... אני שוקל ללכת להיבדק שוב אבל זה כבר מוגזם..,
    אשמח לשמוע מה דעתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    19/02/2012

שלום מוש.

לשמחתי אני מכיר את הצוות בוועד למלחמה האיידס, כיוון שעבדתי שם וגם העברתי שם הדרכות ואני שמח להגיד לך שהם מצויינים ומקצועיים.

אין שום סיכוי (!!!) שהשתמשו במחט לא סטרילית או עשו משהו אחר שיכול לסכן אותך. הנהלים שם הם מאוד מוקפדים ונכונים.

גירודים מפושטים בגוף שהחלו דקה אחרי בדיקת דם הם סימנים לחרדה ולא למחלה זיהומית.

אז אל תדאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו