דלקת PID

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת PID
    מיכל
    11/03/2012

התחלתי מערכת יחסים חדשה. שבוע לאחר קיום יחסי מין, התחילה אצל הבחור דלקת. שבועיים לאחר מכן, התחילו לי כאבים בבטן התחתונה ובגב התחתון (רק בצד שמאל). הלכתי לגניקולוג שאמר שכנראה שיש לי דלקת PID שנגרמה ע"י זיבה/כלמידיה. נשלחתי לבדיקות דם+שתן+תרבית. בדיקות דם יצאו תקינות ותוצאות בדיקות השתן (לכלמידה/זיבה) עדיין לא הגיעו. למרות זאת, התחלתי טיפול בדוקסילין (2 כדורים ביום למשך 5 ימים) בגלל שהכאבים התגברו והיו לי גם מעט בחילות (ללא חום).
    הכדורים עזרו, אך עדיין יש כאבים בגב התחתון. הכאב בבטן התחתונה נחלש לגמרי ואין לי בחילות והתחושה הכללית טובה יותר.
    האם הטיפול בדוקסילין נכון גם לכלמידיה וגם לזיבה? כמה זמן לוקח לתוצאות בדיקת Chlamydia Trachomatis DNA להגיע? האם הטיפול הנ"ל נכון לדלקת PID ? האם 5 ימים זה לא מעט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת PID

הוספת תגובה

• דלקת PID - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    15/03/2012

האם הטיפול בדוקסילין נכון גם לכלמידיה וגם לזיבה? = הטפול אינו מספק
    כמה זמן לוקח לתוצאות בדיקת Chlamydia Trachomatis DNA להגיע? = 5-8 ימים
    האם הטיפול הנ"ל נכון לדלקת PID ? האם 5 ימים זה לא מעט?=הטפול אינו מספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

מודאגת
    15/03/2012

תודה על התשובה.
    התוצאות הגיעו. האבחון הוא כלמידיה.
    קיבלתי דוקסילין לעוד 5 ימים (סה"כ 10). הכאבים פחתו, אבל עדיין יש לי כאבים בגב התחתון ובבטן התחתונה. בעיקר בערבים.
    האם זה בסדר?
    יש טיפול אחר לכלמידיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    15/03/2012

הטפול הוא מתאים לכלמידיה. יש לבדוק שוב שבועיים אחרי גמר טיפול. יש להישאר גם במעקב קליני. איני יודע אלו בדיקות נוספות נעשו כי אם ישנם עוד גורמים מזהמים כמו זיבה יש צורך בטפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

מודאגת
    16/03/2012

זה גם החשש שלי. שישנם מזהמים נוספים.
    ביקשתי בדיקות נוספות ונשלתי לבדיקת PCR. עשיתי את הבדיקה לפני יומיים. אין עדיין תוצאות.
    האם תוצאות בדיקה זו מהימנות כאשר אני מטופלת בדוקסילין?
    האם הבדיקה טובה לזיהוי מזהמים נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

קרן
    16/03/2012

בדיקת PCR בודקת נוכחות של עוד מזהמים (זיבה, מיקופלסמה, אוראופלסמה, קנדידה , טריכומונס ועוד). לזיבה, יש טיפול טוב יותר מדוקסיצילין (אנטיביוטיקה כמו אזיתרומיצין+צפטריאקסון טובה יותר, כי התברר במחקרים אחרונים שאנטיביוטיקות אלה יותר עוזרות לחיסול זיבה מדוקסיצילין. לחיידקי זיבה יכולת לפתח עמידות ולכן הבנתי שחל שינוי כלשהו בטיפול בזיבה שהיה מקובל עד כה). יש צורך בבירור עם רופא מטפל. אולי בכלל אין לך זיבה, צריך לחכות, אפילו שזה מעצבן (גם אני עשיתי PCR ויודעת שההמתנה קצת משגעת). בכל מקרה, יש טיפול לדברים האלו וזה מה שחשוב. בהצלחה ומקווה שתרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה - עוד משהו

קרן
    16/03/2012

בן הזוג חייב טיפול גם כן כדיי שלא תידבקי ממנו מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה ומזהמים אחרים

מודאגת
    16/03/2012

הוא גם נשלח לבדיקות. אין עדיין תוצאות.

השאלה שלי היא אם בדיקת PCR רלבנטית במקרה שאני לוקחת דוקסילין. יכול להיות שהתוצאה תהיה שלילית בגלל הדוקסילין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

קרן
    16/03/2012

היי, האם PCR רלוונטית בזמן נטילת דוקסיצילין? לעניות דעתי, צריך לעשות PCR רק לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה. אני לא הייתי עושה בזמן הנטילה. כלומר, מחכה 10-14 יום ואז עושה. זו הסיבה שד"ר וקסלר רשם לך שתחזרי להיבדק שבועיים לאחר סיום נטילת התרופה. צריך לתת לתרופה זמן להשמיד את החיידק (וזה חיידק בעייתי קצת, מיד אסביר בהמשך מדוע). יתכן וה - PCR יישאר שלילי, כי לא סיימת את הטיפול אבל ייתכן ומקווה בשבילך, בשביל השקט הנפשי לשך, שהוא כן ייצא שלילי וגם מספר הימים שנטלת את התרופה הספיקו כדיי לחסלו. בכל מקרה, אם יוצא חיובי, סו וואט? פשוט ממשיכים בנטילת התרופה וזהו. החיידק הזה רגיש מאוד מאוד לדוקסיצילין.
    אני יודעת שיש אנשים שהיו צריכים לקחת את התרופה לזמן ארוך יותר, כי לקח יותר זמן משבועיים להשמיד את הכלמידיה אבל הם נטלו עד שבסוף החיידק מת ונעלם.
    מה הבעיה עם הכלמידיה? צורת ההתנהגות שלו שונה מזו של חיידקים אחרים. אנטיביוטיקה בד"כ יודעת לפגוע בחיידק ברגע שהוא מתרבה (עובר חלוקה לשניים). חיידקים בד"כ מתחלקים כל כמה דקות ולכן קל יותר לחסלם. כלמידיה לא מתחלקת כל כמה דקות אלא בערך כל 3 ימים ורק אז היא רגישה יותר לאנטיביוטיקה. זו הסיבה, שיש אנשים שהיו צריכים לקחת שוב ושוב את הדוקסיצילין ולחזור על הבדיקות עד שלבסוף החיידק נעלם. זה לא קורה אצל כולם כמובן, וזה לא אומר שזה המצב אצלך.
    בסופו של דבר, הדוקסיצילין יהרוג את הכלמידיה וזהו. אני יודעת שזה מעצבן אבל אין להילחץ. זו מחלה שאפשר לטפל בה וקיימות בשוק נגדה תרופות יעילות! מקווה שעזרתי קצת. בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן

קרן
    16/03/2012

התכוונתי שייתכן וה PCR יישאר חיובי (ולא שלילי, כפי שרשמתי) בגלל שלא סיימת לנטול את האנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן, את טועה ומטעה.זה פורום רפואי

מודאג
    18/03/2012

קנדידה ב PCR ?

דוקסיציקלין לזיבה ??

מאיפה הקישקושים האלו. היזהרי בדברייך, אתה מטעה אנשים וזה מסוכן !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאג! דברייך שטויות מוחלטות

מיטלוש
    18/03/2012

איני עונה על דברים שאין לי ידע עליהם. אל תטיל דופי בדברים שהידע שלך עליהם הינו שטחי!
    PCR בודקת נוכחות קנדידה. ניתן אפילו לבדוק 3 סוגים של קנדידה אם רוצים. אל תעז להגיד לי שלא, כי אני בעצמי עשיתי PCR לגילוי 10 מחלות וביניהן קנדידה! קבל זאת כעובדה. מידי פעם משנים את המזהמים הנבדקים כ"י PCR. למשל, היה נהוג לבדוק גם עגבת ופתאום החליטו שלא. זכותך לבקש מה אתה רוצה שייבדקו לך.

דבר שני, אם הייתה לך הבנת נקרא בסיסית היית קורא שכתבתי, כי הטיפול המומלץ יותר היום לזיבה הינו אזיתרומיצין בשילוב עם אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורינים, כי היה נהוג לטפל ב - PID באנטיביוטיקה השייכת לצפלוספורינים בשילוב עם דוקסיציקלין ובגלל מחקרים חדשים יותר שהראו, כי יש פיתוח של עמידות מצד חיידקי הזיבה מעדיפים להחליף את הדוקסיציקלין בנ"ל.

תקרא היטב לפני שאתה מאשים אותי בסיכון רפואי. אני כותבת, כי אני חוויתי את הנ"ל.
    אתה זה שמקשקש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאג - עוד משהו!

מיטלוש
    18/03/2012

כדיי לפשט לך את הדברים:
    PID נגרמת ע"י מספר מזהמים. כלמידיה או זיבה מהווים חלק מהמזהמים הללו.

לכלמידיה - תרופה מקבוצת הצפלוספורינים+דוקסיציקלין הינו לרוב הטיפול. דוקסיצילין שייך לקבוצת הטטרהציקלינים.

לזיבה - קיימים מספר טיפולים אפשריים. אחד מהם הוא מתן דוקסיציקלין דרך הפה למשך שבוע (כן כן! דוקסיצילין!!!) ושוב - בגלל עמידות חיידקי הזיבה מעדיפים להחליף את הדוקסיציקלין באזיתרומיצין (השייך לקבוצת המקרולידים) בשילוב עם תרופה מקבוצת הצפלוספורינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן את צודקת

מיטלוש
    19/03/2012

לאחר חשש כי נדבקתי בזיבה עשיתי PCR במרפאה פרטית. גם לי בדקו
    ב PCR קנדידה, בנוסף לעוד מחלות (הטופס מהמעבדה רושם את כל המחלות שנבדקו ובהחלט רשום קנדידה). לצערי, יצא חיובי לזיבה. קיבלתי דוקסילין לשבוע פעמיים ביום וגם זריקה אחת מחורבנת לשריר ששמה רוצפין (זהו הצפטריאקסון ממשפחת הצפלוספורינים). קראתי קצת באינטרנט ומצאתי שעדיף לתת את הזריקה הזו עם אזיתרומיצין כי הוא עדיף על הדוקסילין. בקיצור, חבל שיש אנשים שלא יודעים מהחיים שלהם ומרשים לעצמם להטיף לאחרים. צדקת במה שרשמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת PID - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    18/03/2012

את בדיקת PCR לכלמידיה מומלץ לעשות שבועיים אחרי גמר הטפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת PID

מודאגת
    19/03/2012

תודה רבה על תשובתך ד"ר שרגא וקסלר.

קיבלתי את התוצאות עבור בדיקת (GO Urine (PCR והיא שלילית.
    האם בגלל שנטלתי אנטיביוטיקה בזמן הזה, יכול להיות שהתוצאות שגויות (ובעצם זה חיובי)? או אני יכולה להיות רגועה עכשיו שאין לי זיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת PID - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    26/03/2012

התוצאה תקפה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו