בדיקת HPV ויבלות-שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת HPV ויבלות-שאלות
    אורנית
    06/05/2012

שלום רב,
    מזה כחצי שנה אני סובלת מקונדילומות באיבר המין, בדיקת קולפוסקופיה יצאה תקינה ובנוסף HPV-PCR תקין לחלוטין,מלפני חודש. כשהתחילו לי היבלות היו לי בערך 5, לאחרונה הייתה לי "רק" אחת וצרבתי אותה אצל רופא עור ולאחרונה שוב צרבתי אותה לבד בבית עם קונדילוקס. נכון לעכשיו אינני רואה אותה. האם זה אומר שאני יכולה לקיים יחסי מין עם קונדום? או שגם זה אסור בתכלית האיסור? אני לא רוצה לסכן אף אחד כמו שלי עשו, מה שמאוד עצבן אותי וזה בלשון המעטה. זה חוסר אחריות נוראי. אני מבינה שמין אוראלי אסור לעשות לי. לא עכשיו בכל אופן כי זה מגע ישיר. מה גם שהרופא עור שלי אמר שגם כאשר יעלמו לי היבלות כלא היו, אצטרך לחכות מס' חודשים בכדי לראות שהיבלות אינן חוזרות לפני שאני מקיימת יחסי מין. האם זה נכון? האם זה אומר שאם בדיקת HPV-PCR יצאה תקינה, ללא כל זכר לוירוס, תודה לאל, זה אומר שכאשר יעלמו לי היבלות זה לא יחזור יותר כי אין לי כבר את הוירוס בגוף? האם זה אומר שאני כבר בסוף הסיוט הזה? אינני יודעת כיצד לנהוג בנוגע לדייטים. אני מרגישה מוגבלת מאוד וזה מתסכל. האם זה אומר שאין טעם להכיר בכלל מישהו לקשר רציני עד שיעלמו היבלות כליל? ומעבר לכך עוד לחכות כמה חודשים אחרי, ליתר ביטחון? אני מבולבלת מאוד. נא עזרתם....
    המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת HPV ויבלות-שאלות

הוספת תגובה

• בדיקת HPV ויבלות-שאלות - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    06/05/2012

הקונדילומה, או יותר נכון וירוס ה HPV יכול להמשיך להתקיים בגופך עוד תקופה ארוכה וצריך לזכור שרוב האוכלוסיה הבוגרת שפעילה מינית נושאת את הנגיף. ולכן הסיכון שאת מסכנת את הגבר שאת מקיימת איתו יחסים הוא קטן מאוד. קונדום לא תמיד מונע את העברת הנגיף.

אין שום צורך להימנע מיחסי מין. ברגע שצרבו את היבלות הקיימות את יכולה לחזור לפעילות מינית רגילה, אי אפשר לשנות את החיים בגלל קונדילומה, אלא צריך ללמוד לחיות איתה.

חשוב כמובן להמשיך מעקב גניקולוגי, משטחי PAP ולשקול יחד עם הגניקולוג שלך חיסון ל HPV.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובותיך..

אורנית
    07/05/2012

שוב שלום ותודה רבה על מתן התשובות.
    שוב אדגיש ואשאל, האם כשאתה אומר פעילות מינית רגילה אתה מתכוון גם למין אוראלי כאשר אני בתקופה שאינני רואה יבלות? או רק חדירה עם קונדום זה מה שמותר לבינתיים?
    אבל אם הבדיקת HPV-PCR יצאה תקינה כאילו אין זכר לוירוס, אין זה אומר שכל שנותר הוא לחסל את היבלות האחרונות? הלא אם אין לי את הוירוס, איך הן אמורות להתפתח שוב? חשבתי שאלה בשורות טובות לגבי הבדיקה.
    בעבר, לפני כשנתיים לערך, עשיתי כבר את החיסון (הסדרה של המבוגרות, שאיננה מגנה מפני היבלות). רק לפני כשנה בערך, הסתבר, שהסדרה של הצעירות, יעילה גם למבוגרות. ביררתי את הנושא, באם יש טעם לעשות גם את הסדרה השניה, אך זה לא מומלץ כ"כ כי אין שום מידע או מקרים על אשה שעשתה את שתי הסדרות ואין לדעת איך יגיב הגוף. כך נאמר לי. לזה התכוונת חיסון ל-HPV? כל כמה זמן יש לעשות את בדיקת הקולפוסקופיה? והאם גם עם הנתונים שציינתי, אני צריכה לעשות שוב?
    תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא הגיבו לכותרת: בהמשך לתשובותיך

אורנית
    10/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובותיך.. - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    10/05/2012

כאשר אין יבלות אין שום הגבלה ביחסי מין - אוראליים, וגינאליים או אנאליים.

בקשר לחיסונים ולבדיקת הקולפוסקופיה - כדאי להתייעץ עם הגניקולוג שלך שיודע את כל הפרטים וההיסטוריה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו