מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פאפ לא תקינה ולקיחת ביופסיהטולי3321/05/2012
שלום רב,
עקב בדיקת פאפ לא תקינה (LSIL) ואבחנה: CERVICAL DYSPLASIA
הופניתי לקולפוסקופיה. בדיקות הפאפ לפני הנוכחית היו תקינות.
בבדיקה הבודק ראה איזור שנצבע בלבן ולקח לי משם ביופסיה ובנוסף איתר פוליפ והסיר אותו.
נאמר לי שרק בעוד 3-4 שבועות תגיע התשובה מהביוספיה. בינתיים אני בלחץ ומעוניינת לפחות להבין מה המשמעות של הממצאים/אבחנה.
האם מדובר בחשד לוירוס הפפילומה? האם מדובר בזן של הירוס שהוא בעייתי? (קראתי באנטרנט שיש לפפילומה מספר זנים). מה הטיפול במידה ואכן זה המקרה? בנוסף- האם חיזוק המערכת החיסונית ע"י אכילת ירקות ירוקים/כתומים יסייע לי למגר הוירוס (באם הוא קיים אצלי? )
אודה לך מאוד על תשובתך:
במכתב הסיכום מהבדיקה נרשם: SATISFACTORY COLPOSCOPY WITH WELL DEFINED AWE GRADE 1-2 LESION PLACED AT THE POSITION 12-4 OCLOCK. ENDOCERVICAL POLYP IS ALSO NOTED. CX BX WITH POLYPECTOMY AND HEMOSTASIS WAS CARRIED OUT. VAGINAL MUCOSA IS UNREMARKABLE.
טיפולים: COLOSCOPY+/- SCHILLER TEST
BIOPSY- UTERINE CERVIX
POLYP REMOVAL- CERVIX Q ENDOMET +/- SUTURES
אבחנה: PAPSMEAR ABNORMALITY )CERVIX
LGSIL
POLYP CREVICAL
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ לא תקינה ולקיחת ביופסיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/05/2012שלום רב,
השאלה מורכבת ולדעתי נכון יותר להמתין לתוצאה הסופית ואז לפנות לרופא הנשים שלך לקבלת הסבר מפורט. באופן כללי, ממצאים בקולפוסקופיה אינם מהווים אינדיקציה חד משמעית שיש בעיה ומהו היקפה - אחרת לא היה צורך בביופסיה. יש סיכוי סביר לפי תוצאת הפאפ שיש הדבקה בוירוס הפפילומה, לא ניתן לדעת האם באחד מהזנים המסוכנים או לא. לא כל הדבקה בוירוס הפפילומה פירושה שיתפתח סרטן - על אחוז גבוה מההדבקות הגוף מתגבר בעצמו וכעבור שנה-שנתיים אין יותר סימנים להדבקה, ולכן למרות שהלחץ שלך מובן, חשוב שתזכרי שתוצאת הפאפ הצביעה על דרגת חומרה נמוכה שרוב הסיכויים שתעלם מעצמה בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)