בדיקת פאפ לא תקינה ולקיחת ביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת פאפ לא תקינה ולקיחת ביופסיה
    טולי33
    21/05/2012

שלום רב,

עקב בדיקת פאפ לא תקינה (LSIL) ואבחנה: CERVICAL DYSPLASIA

הופניתי לקולפוסקופיה. בדיקות הפאפ לפני הנוכחית היו תקינות.

בבדיקה הבודק ראה איזור שנצבע בלבן ולקח לי משם ביופסיה ובנוסף איתר פוליפ והסיר אותו.

נאמר לי שרק בעוד 3-4 שבועות תגיע התשובה מהביוספיה. בינתיים אני בלחץ ומעוניינת לפחות להבין מה המשמעות של הממצאים/אבחנה.

האם מדובר בחשד לוירוס הפפילומה? האם מדובר בזן של הירוס שהוא בעייתי? (קראתי באנטרנט שיש לפפילומה מספר זנים). מה הטיפול במידה ואכן זה המקרה? בנוסף- האם חיזוק המערכת החיסונית ע"י אכילת ירקות ירוקים/כתומים יסייע לי למגר הוירוס (באם הוא קיים אצלי? )

אודה לך מאוד על תשובתך:

במכתב הסיכום מהבדיקה נרשם: SATISFACTORY COLPOSCOPY WITH WELL DEFINED AWE GRADE 1-2 LESION PLACED AT THE POSITION 12-4 OCLOCK. ENDOCERVICAL POLYP IS ALSO NOTED. CX BX WITH POLYPECTOMY AND HEMOSTASIS WAS CARRIED OUT. VAGINAL MUCOSA IS UNREMARKABLE.

טיפולים: COLOSCOPY+/- SCHILLER TEST

BIOPSY- UTERINE CERVIX

POLYP REMOVAL- CERVIX Q ENDOMET +/- SUTURES

אבחנה: PAPSMEAR ABNORMALITY )CERVIX

LGSIL

POLYP CREVICAL

תודה רבה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת פאפ לא תקינה ולקיחת ביופסיה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    22/05/2012

שלום רב,
    השאלה מורכבת ולדעתי נכון יותר להמתין לתוצאה הסופית ואז לפנות לרופא הנשים שלך לקבלת הסבר מפורט. באופן כללי, ממצאים בקולפוסקופיה אינם מהווים אינדיקציה חד משמעית שיש בעיה ומהו היקפה - אחרת לא היה צורך בביופסיה. יש סיכוי סביר לפי תוצאת הפאפ שיש הדבקה בוירוס הפפילומה, לא ניתן לדעת האם באחד מהזנים המסוכנים או לא. לא כל הדבקה בוירוס הפפילומה פירושה שיתפתח סרטן - על אחוז גבוה מההדבקות הגוף מתגבר בעצמו וכעבור שנה-שנתיים אין יותר סימנים להדבקה, ולכן למרות שהלחץ שלך מובן, חשוב שתזכרי שתוצאת הפאפ הצביעה על דרגת חומרה נמוכה שרוב הסיכויים שתעלם מעצמה בהמשך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו