קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    ערן לבב
    31/05/2012

שלום, אתמול ביקרתי אצל רופא עור ואובחנתי עם קונדילומה עקב יבלות על איבר המין. יש לי מספר שאלות.
    1. יש לי חברה קבועה במשך שנה. לפני הייתה לי חברה קבועה במשך שלוש שנים. מטבע הדברים, עם החברות קיימתי ומקיים יחסי מין לא מוגנים. לפני זה הייתי עם בנות אחרות. בד"כ קיימתי יחסי מין מוגנים אך לא תמיד. הרופא הסביר לי שקרוב לוודאי שנדבקתי בוירוס לאחרונה ושפחות סביר שנדבקתי בו מלפני יותר מארבע שנים אך הסבירות קיימת, למרות שמעולם לא הופיעו לי סימנים עד עכשיו. האם ייתכן שהחברה הקודמת או הנוכחית שלי נגועה בוירוס והיא לא מודעת אליו, למרות שבדיקת פאפ מלפני תק' מסוימת הייתה תקינה?
    2. במידה והחברה הנוכחית שלי נגועה בוירוס והוא רדום אצלה, האם המשמעות היא שלאחר הטיפול שאני עובר, בהנחה שיצליח, כשנשכב שוב אני אדבק בשנית? האם יש פתרון?
    3. במידה והחברה הנוכחית שלי קיבלה את הוירוס ממני, בהתחשב שתסמינים כבר הופיעו אצלי, מה הסיכוי שהיא תפתח תסמינים, בכל הקשור לסרטן צוואר הרחם? האם הסכנה מוחשית? האם בדיקות שגרתיות של פאפ מספקות?
    4. האם יש דרך לגילויו של הוירוס באישה, ולא רק גילוי שינויים הקורים ברחם ע"י בדיקת פאפ?
    5. במידה ובדיקת פאפ שמבוצעת עכשיו חוזרת תקינה, האם יש טעם לעבור חיסון, כשיתכן שההדבקה בוירוס כבר קרתה?
    6. מה המשמעות של ריבוי הזנים של הוירוס? האם ייתכן שמה שיש לי כלל אינו קשור לסרטן צואר הרחם ואינו מסכן את חברה שלי? כיצד יודעים?
    7. המון תודה על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    31/05/2012

שלום רב,
    1. האם ייתכן שהחברה הקודמת או הנוכחית שלי נגועה בוירוס והיא לא מודעת אליו, למרות שבדיקת פאפ מלפני תק' מסוימת הייתה תקינה? - כן, בדיקת פאפ לא מראה אם יש נשאות לוירוס שגורם לקונדילומות, ובהדבקה היא במגע של עור בעור.
    2. במידה והחברה הנוכחית שלי נגועה בוירוס והוא רדום אצלה, האם המשמעות היא שלאחר הטיפול שאני עובר, בהנחה שיצליח, כשנשכב שוב אני אדבק בשנית? האם יש פתרון? - הוירוס לרוב לא נעלם אלא נשאר "רדום" ועלול לגרום להתפרצויות חוזרות של קונדילומות. יש אנשים שאין להם כמעט התפרצויות, אצל אחרים יש התפרצויות לעתים קרובות לצערנו אין טיפול שמעלים סופית את הוירוס.
    3. במידה והחברה הנוכחית שלי קיבלה את הוירוס ממני, בהתחשב שתסמינים כבר הופיעו אצלי, מה הסיכוי שהיא תפתח תסמינים, בכל הקשור לסרטן צוואר הרחם? האם הסכנה מוחשית? האם בדיקות שגרתיות של פאפ מספקות? - הזן שגורם לקונדילומות אינו אחד מהזנים שעלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם. חברתך צריכה מעקב פאפ שגרתי אצל הרופא המטפל שלה ואין צורך להגביר תדירות בדיקות פאפ.
    4. האם יש דרך לגילויו של הוירוס באישה, ולא רק גילוי שינויים הקורים ברחם ע"י בדיקת פאפ? - יש אפשרות של בדיקת HPV TYPING שמאפשרת לזהות זנים בסיכון גבוה להתפתחות נגעים סרטניים. הבדיקה הזו לא בסל הבריאות, למעט במקרים מאד ספציפים במסגרת מרפאת צוואר הרחם, אך אפשר לבצעה באופן פרטי.
    5. במידה ובדיקת פאפ שמבוצעת עכשיו חוזרת תקינה, האם יש טעם לעבור חיסון, כשיתכן שההדבקה בוירוס כבר קרתה? - בהחלט כן, כי לא ניתן לדעת אם אכן היתה הדבקה בוירוס ובאיזה זן שלו.
    6. מה המשמעות של ריבוי הזנים של הוירוס? האם ייתכן שמה שיש לי כלל אינו קשור לסרטן צואר הרחם ואינו מסכן את חברה שלי? כיצד יודעים? - לוירוס יש זנים רבים, חלקם ידועים כגורמים לקונדילומות, אחרים ידועים כגורמים לסרטן צוואר הרחם. כאמור, העובדה שלך יש קונדילומות לא אומרת שיש לך גם זן מסוכן יותר של HPV.

בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה לך!

ערן לבב
    01/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו