בדיקה ל HIV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה ל HIV
    אייל
    17/06/2012

שלום
    המגע החשוד התקיים בתאריך 4-5-12 ובתאריך 17-5-12 בצעתי קומבו בבלינסון והתשובה שלילית.
    הענין הוא שאם אני סופר את יום המגע אז זה 14 ימים ואם לא אז זה 13 ימים.
    1. האם בספירה סופרים יום המגע?
    2. האם ישנה אמינות לבדיקה גם לאחר 13 ימים ? מכיוון שקראתי שקומבו באה לבדוק חלבון בין היום ה 7 ליום ה 21
    אנא התייחסתוכם לשאלותיי
    נ.ב
    אני יודע שצריך בדיקה לאחר 7 שבועות אך כרגע אני לא שם,אודה להתייחסותכם עפ"י נתונים אלו
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה ל HIV

הוספת תגובה

• בדיקה ל HIV - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    17/06/2012

בדיקת הקומבו (נוגדנים +P24) צריכה להתבצע שבוע עד שלושה שבועות אחרי המגע החשוד ולכן ביצעת אותה בזמן טוב.

אבל, גם אז האמינות המקסימלית שלה היא 85-90%, זאת אומרת שיש 10-15% סיכוי שהיא תיתן תשובה שלילית כאשר היתה הדבקה.

לכן - אם יש חשד להדבקה צריך לבצע בדיקת נוגדנים (אלייזה או מהירה) חודשיים אחרי המגע. רק אז אפשר לקבל תשובה ששוללת הדבקה באמינות קורבה ל- 100%.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

אייל
    23/06/2012

האם ניתן לבצע בדיקה מהירה לאחר 50 ימים ? ולא אלייזה? אני שואל בגלל זמן ההמתנה -תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו