vdrl

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vdrl
    רועי
    18/02/2008

שלום
    שאלתי את שאלה זו לפני כחודש ולא הייתה תגובה אודה לך אם תוכל להגיב.
    יצא לי פצע מתחת לכיפה בצד ימין ,לפי התמונות שראיתי באינטרנט זה ניראה כמו סיפיליס למרות שאני לא בטוח מיכיוון שיצאו עוד 2 גורגרות בשבוע האחרון(לפי מיטב הבנתי לסיפיליס אין גורגרות נכון?)
    ביצעתי בדיקות דם לזיהוי מחלות ובנוסף בדיקה ע"י דגימה מהפצע ואני בינתיים בהמתנה לתוצאות,רציתי לשאול במידה והתוצאה חיובית מה ההשלכה של מחלה זו לעתיד ,האם ניתן להחלים ממנה לגמרי,איך נדבקים במחלה זו,איך להימנע מלהדביק אנשים אחרים,האם מותר להמשיך לתרום דם בקיצור כל השלכה שיש למחלה זו לעתיד.
    בנוסף רציתי לדעת האם אוננות (עצמית או על ידי חברה) בזמן שיש לי עדיין את הפצע מותרת או שזה גורם להיתפשטות או שבעצם האוננות אני לא נותן לפצע להחלים.(גם אם זה לא סיפיליס),חוץ מזה האם יש לך הערכה מה יש לי למרות שלא ראיתה את הפצע?
    אני מאוד מפחד ומוטרד אודה לך אם תוכל לענות לי במהרה
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vdrl

הוספת תגובה

• נגע באיבר המין

ד''ר סרג' גרדשטיין
    19/02/2008

שלום רב,

קשה לחוות דעה מבלי לראות את הנגע. אומר רק שאילו זה היה נגע של סיפיליס - אחרי חודש הוא היה צריך להעלם. כמו כן בד"כ אין גרורות של הנגע.

לגופה של השאלה, נגע של סיפיליס מאוד מדבק ועל כן מגע איתו יכול לגרום להעברת המחלה לאדם אחר. אין לתרום דם עד שטיב הנגע אינו ברור.

במידה ומאבחנים סיפיליס מוקדם (ואחרי חודש זה מוקדם) מטפלים באנטיביוטיקה ומבריאים מהמחלה. הבעיה היא במיקרים שמאבחנים אחרי שנים, חלק מהנזק בלתי הפיך.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו