קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    דורון
    27/06/2012

שלום רב, לפני חצי שנה גיליתי נגעים של קונדילומה מסביב לפי הטבעת. בבדיקת פרוקטולוג הנגעים היו רק חיצוניים. הלכתי לרופא עור שתחילה הסיר אותם עם מחט חשמלית ובטיפול השני באמצעות חנקן. העניין הוא שבמהלך החצי שנה האחרונה מדי פעם חוזרים בכמויות ממש קטנות נגעים כאלו אותם אני ממהר להסיר. שאלתי העיקרית היא איך נפתרים מהן לחלוטין??? והאם אני יכול לקיים יחסי מין (מוגנים כמובן)?
    חשוב לציין שאני תמיד עושה מין מוגן ועם זאת קיבלתי את הנגעים האלו. ממש מטריד אותי המחשבה על זה כל הזמן למרות שהנגעים קטנים עדיין הם קיימים.
    אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    27/06/2012

דורון שלום,
    קונדילומות נגרמות מנגיף HPV, אשר, בדומה להרפס, לא נעלם לגמרי מהגוף אלא נותר במצב רדום ומדי פעם מתפרץ. ההתפרצויות רבות יותר בשנה הראשונה ולרוב התדירות פוחתת בהמשך. לא ניתן להעלים את הוירוס לגמרי, והטיפול ביבלות החיצוניות הוא סימפטומטי. הדבקה תתכן במגע עור בעור גם כאשר משתמשים בוקנדום, ולא בנוזל הזרע, לכן קונדום אינו מבטיח המנעות מהדבקה. יש להמנע מקיום יחסים בזמן שיש נגעים פעילים.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו