קונדילומה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה בהריון
    רינת
    28/06/2012

שלום,
    אני בת 25 , בהריון שבוע 34. גילו אצלי קונדילומות באזורים מופשטים בפות ובפי הטבעת. התחלתי בטיפולי לייזר ועשיתי בדיקת פאפ.כמו כן לא נמצאו קונדילמות בצוואר הרחם. יש לי מספר שאלות:
    1. האם בגלל ההריון המתקדם מומלץ עליי לעבור ניתוח קיסרי על מנת שהעובר לא יידבק בוירוס הפפילומה?
    2. האם ייתכן כי זמן הדגירה של הנגיף הוא 5 שנים , והאם נדבקים רק דרך מין או אפשרי להידבק גם ממגבת או תחתונים ?
    3. לאחר הטיפול בלייזר האם זה אומר כי הנגיף הוסר? אם לא מה המשך טיפול והאם כדאי להתחסן נגד הוירוס או שזה מאוחר מידי ?
    4. מהם הסיכויים שיש לי סרטן צוואר הרחם ?
    5. אצל בעלי אין קונדילמות אך כנראה כי הוא נדבק סמוי אילו טיפולים עליו לעבור?
    רינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה בהריון

הוספת תגובה

• למה לא עניתם ?

רינת
    28/06/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה בהריון - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    28/06/2012

שלום רב,
    אם יש קונדילומית מפושטות בשבוע 34, בהחלט כדאי לשקול ניתוח קיסרי. הופעת הקונדילומות לא בהכרח מעידה על הדבקה לאחרונה ובהחלט יתכן שההדבקה היתה לפני מספר שנים. טיפול לייזר אינו מעלים את הוירוס, לצערנו עדיין אין טיפול שמסוגל לעשות זאת.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה בהריון

רינת
    29/06/2012

בהמשך למייל הקודם... קודם כל תודה על התשובה.
    לשקול ניתוח קיסרי גם במידה ועד הלידה כל הקונדילמות יוסרו בלייזר?
    העובר יכול להידבק ממגע עם היבלות או רק עצם העובדה שיש לי את הוירוס מסכן אותו לכן מומלץ קיסרי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה בהריון - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    30/06/2012

רינת שלום,
    כדאי לך לדון על הנושא עם הרופא שלך, היות ואין התוויה חד משמעית לגבי אופן היילוד במקרים כאלו, ויש חסרונות ויתרונות לכל אפשרות. אם יש קונדילומות בודדות, ניתן ללדת בלידה רגילה אך יש סיכון מסויים להופעת יבלות על מיתרי הקול של התינוק. אם יש קונדילומות מרובות שעלולות לגרום לחסימה של פתח הנרתיק - יש עדיפות לניתוח קיסרי.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו