מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הקונדילומה ובדיקת פי-סי-ארשירה19/02/2008
שלום ד"ר נכבד,
בן זוגי סבל בעבר ממחלת הקונדילומה והיו לו פצעים על איבר המין. הדיאגנוזה נקבעה ע"י רופא בזמנו ואף קיבל טיפול בחנקן. קיימנו יחסים רק עם קונדום כמובן.
נפרדנו וכרגע אנו בגישושי חזרה. כעת, לאחר מספר שנים, הוא טוען שאינו סובל ממחלה זו. אני כמובן חוששת ונראה לי שהוא מנסה לשכנע אותי שהוירוס הזה פשוט נעלם.
הוא הראה לי בדיקה שנעשתה במכון "שער" לבריאות האישה בת"א, שם נעשתה לו בדיקת פי-סי-אר לוירוס HPV והתוצאה שהתקבלה שלילית.
קודם כל האם זה יתכן שהוירוס הזה שידוע שהוא נשאר בגוף אפילו במצב רדום לעד, "נעלם"??
האם ניתן להסיק מכך שבן זוגי אינו נושא יותר את הוירוס הנ"ל, והאם ניתן להסיק מכך באופן כללי שלאחר שאדם נדבק במחלה הזו, הוירוס לא נשאר אצלו בגוף לתמיד?
קראתי המון בנושא זה אבל לא מצאתי תשובה. אודה לך מאוד על תשובתך המקצועית.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום ב HPV
ד''ר סרג' גרדשטיין20/02/2008שלום רב,
ראשית אומר שזיהום ב HPV אינו צריך להוות סיבה לאי כניסה לקשר או לסיום קשר. מדובר בזיהום טריוויאלי אשר נוגע לכ 50% עד 70% מן האנשים הפעילים מינית. יתכן אפילו שאת מבלי לדעת נשאית של הוירוס. (גם ללא קשר לעובדה שהיית בקשר עם אותו בחור)
רק כ 1% ממי שנושא את הוירוס מפתח יבלות.
אין קשר בין הזנים הגורמים ליסלות חיצוניות ואתם זנים אשר גורמים לנגעים בצוואר הרחם . גם אז רק המיעוט שבמיעוט מאותם נגעים עלול לעבור השתנות ממאירה.
בנוגע לבדיקת ה PCR - טוב שהיא שלילית אך היא אינה יכולה לשלול בודאות נוכחות של הוירוס. הערך של הבדיקה היא בעיקר במציאת זנים בעייתיים (16 ו 18) שעלולים לגרום לשינויים ממאירים בצוואר הרחם.
בכל אופן אני חוזר על המשפט הראשון, יהיה זה עגום לוותר על קשר יקר בגלל עניין הקונדילומה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת pcv בדיקת Hpv
תמי01/11/2016היכן מבצעים את הבדיקות?
האם מדובר בבדיקת דם או משטח וגינלי?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)