מחלת הקונדילומה ובדיקת פי-סי-אר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הקונדילומה ובדיקת פי-סי-אר
    שירה
    19/02/2008

שלום ד"ר נכבד,

בן זוגי סבל בעבר ממחלת הקונדילומה והיו לו פצעים על איבר המין. הדיאגנוזה נקבעה ע"י רופא בזמנו ואף קיבל טיפול בחנקן. קיימנו יחסים רק עם קונדום כמובן.

נפרדנו וכרגע אנו בגישושי חזרה. כעת, לאחר מספר שנים, הוא טוען שאינו סובל ממחלה זו. אני כמובן חוששת ונראה לי שהוא מנסה לשכנע אותי שהוירוס הזה פשוט נעלם.
    הוא הראה לי בדיקה שנעשתה במכון "שער" לבריאות האישה בת"א, שם נעשתה לו בדיקת פי-סי-אר לוירוס HPV והתוצאה שהתקבלה שלילית.
    קודם כל האם זה יתכן שהוירוס הזה שידוע שהוא נשאר בגוף אפילו במצב רדום לעד, "נעלם"??
    האם ניתן להסיק מכך שבן זוגי אינו נושא יותר את הוירוס הנ"ל, והאם ניתן להסיק מכך באופן כללי שלאחר שאדם נדבק במחלה הזו, הוירוס לא נשאר אצלו בגוף לתמיד?

קראתי המון בנושא זה אבל לא מצאתי תשובה. אודה לך מאוד על תשובתך המקצועית.

שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיהום ב HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    20/02/2008

שלום רב,

ראשית אומר שזיהום ב HPV אינו צריך להוות סיבה לאי כניסה לקשר או לסיום קשר. מדובר בזיהום טריוויאלי אשר נוגע לכ 50% עד 70% מן האנשים הפעילים מינית. יתכן אפילו שאת מבלי לדעת נשאית של הוירוס. (גם ללא קשר לעובדה שהיית בקשר עם אותו בחור)
    רק כ 1% ממי שנושא את הוירוס מפתח יבלות.
    אין קשר בין הזנים הגורמים ליסלות חיצוניות ואתם זנים אשר גורמים לנגעים בצוואר הרחם . גם אז רק המיעוט שבמיעוט מאותם נגעים עלול לעבור השתנות ממאירה.

בנוגע לבדיקת ה PCR - טוב שהיא שלילית אך היא אינה יכולה לשלול בודאות נוכחות של הוירוס. הערך של הבדיקה היא בעיקר במציאת זנים בעייתיים (16 ו 18) שעלולים לגרום לשינויים ממאירים בצוואר הרחם.

בכל אופן אני חוזר על המשפט הראשון, יהיה זה עגום לוותר על קשר יקר בגלל עניין הקונדילומה.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pcv בדיקת Hpv

תמי
    01/11/2016

היכן מבצעים את הבדיקות?
    האם מדובר בבדיקת דם או משטח וגינלי?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו