בדיקת hpv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת hpv
    מוטי
    24/02/2008

שלום, לפני כמה חודשים אני וחברתי התחלנו לקיים יחסי מין ללא קונדום. לאחר מכן הופיעו לה יבלות באיבר המין. אצלי הופיעה יבלות בלשון ובפה. ובנוסף הופיו שתי יבלות זעירות על איבר המין. פניתי לרופאת פה ולסת שהורידה את היבלת ושלחה אותה לביופסיה. פניתי לרופא עור שצרב את שתי היבלות בלייזר ואמר שאותן אי אפשר לשלוח לבדיקה כי הן קטנות מידי.
    שאלותי הן :
    1. האם ביופסיה היא בדיקה מספיק טובה כדי לדעת אם יש לי hpv בפה...או שאם היא שלילית עדיין יש סיכוי שיש לי את הוירוס
    2. עד כמה הוירוס בפה מדבק בנשיקה- האם עליי להימנע מלנשק בחורות
    3.האם מסירים יבלות בפה בלייזר או שאין מה לעשות במקרה זה
    4. עד כמה הוירוס מדבק בסקס אוראלי - כלומר האם יש סיכוי טוב שאני אביק מישהי בסקס אוראלי אם יש לי hpv בפה
    5.האם יש בדיקה שמוודאת האם אני נשא של hpv. האם אני יכול לבצע בדיקת pcr . האם אני יכול לבצע בדיקה כלשהי גם אם אין לי יבלות (כרגע אין לי יבלות)
    6. האם אני מדבק גם אם אין לי יבלות .
    7. אם אני אשתמש בקונדום וגם אין לי יבלות , האם יש עדיין סיכוי סביר שאני מדבק
    8. האם היבלות עוברות מעצמן בדרך כלל אחרי תקופה מסיוימת או שיבלת שמופיעה צריך להוריד אותה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת hpv

הוספת תגובה

• HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    25/02/2008

שלום רב,

HPV הינו וירוס נפוץ מאוד - במחקרים מסויימים הוא נמצא בכ 70% בהנבדקים הפעילים מינית.
    רק מיעוט מהנשאים של HPV מפתחים תופעות קליניות כגון יבלות (כ 1%) . הוירוס מדבק גם אם אין יבלות. הטיפולים הקיימים מטרתם להעלים את היבלות בלבד. אין טיפול שמכחיד את הוירוס.
    ביופסיה של נגע או יבלת בהחלט יכולה לתת תשובה לגבי הHPV כסיבה. לגבי חיפוש נוכחות HPV באזורים בריאים של העור בשיטת PCR , זו בדיקה שנויה במחלוקת. אם היא שלילית היא אינה שוללת נוכחות HPV.
    היבלו בהחלט נוטות להעלם באופן ספונטאני עם הזמן אך זה יכול לקחת שבועות או חודשים.

איני רואה טעם לרוץ אחרי ה HPV , זה גם לא צריך להוות הילה לבעיתיות בין בני זוג. במידה ומופיעות יבלות גדולות אשר מהוות פגם קוסמטי או אשר גורמות להפרעה בתפקוד בשל שפשוף או חסימה, אשר כמובן להסיר אותן בשיטות השונות . אך אם מדובר בריבוי יבלות קטנטנות, יתכן ועדיף פשוט לעקוב ללא התערבות.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

מוטי
    26/02/2008

שלום דוקטור !
    ראשית כל תודה על התשובה המהירה אך האם תוכל לענות לי על שאר השאלות
    1. האם יבלות בפה מדבקות בנשיקה ואם כן האם סיכוי ההדבקה גבוה
    2.האם יבלות בפה מדבקות בסקס אוראלי - כלומר האם אני יכול להדביק מישהי באיבר המין אם יש לי יבלות בפה
    3.איך אפשר ואיפה אפשר לבצע בדיקת pcr? איזה רופא מבצע זאת? מה האמינות של הבדיקה?
    4. האם יש סיכוי שהוירוס יעבור בעצמו - לא רק שיעלמו היבלות אלא האם לאחר זמן מסוים יכול להיות שאני לא אהיה מדבק יותר - ושוב איך אפשר לבדוק זאת?
    5. עד כמה אפשר לסמוך על קונדום שימנע הדבקה במידה ואין יבלות על בסיס איבר המין- מה אחוזי ההדבקה עם קונדום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HPV - המשך

ד''ר סרג' גרדשטיין
    01/03/2008

ראשית ארשה לעצמי להשב את תשומת ליבך לעובדה שיצאת קצת מפרופורצי ה לגבי החשיבות בזיהום ב HPV.

לשאלותיך:
    1) תתכן הדבקה בנשיקה או במין אוראלי אם יש יבלות מ HPV בפה.
    2) אני ממליץ לך לפנות למרפאתו של ד"ר וכסלר . ד"ר וכסלר הוא רופא נשים אך הוא בעל נסיון רב בנושא ה HPV ומטפל גם בגברים. אם תפנה לאתר שלו אני מניח שתוכל גם לקבל תשובות לחלק משאלותיך.

3) גם היבלות וגם הוירוס (אם כי לאט יותר) יכולים לחלוף.

4) קונדום אינו מגן במידה מספקת.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר טלפון

מוטי
    02/03/2008

תודה על תשובתך דוקטור.
    האם תוכל לתת לי מספר טלפון שלו , שם אחר לאתר או מרפאה בה הוא עובד , כי האתר שרשמת אינו קיים (בכל אופן לא בשם זה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו