טיפול בבקטריאל ווגינוסיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בבקטריאל ווגינוסיס
    רונה
    29/08/2012

שלום רב.
    אני כבת שלושים, סובלת באופן כרוני ממצבים בהם ההפרשה בעלת ריח רע ובצבע אפרפר-לבן.
    בעבר טופלתי בפרוטוציד אך פיתחתי אלרגיה. לפני כשבוע עשיתי תרבית וגילו שיש לי בקטריאל ווגינוסיס. לאחר התרבית הזמנתי תור במרפאת הזיהומים בהדר יוסף והרופא אישר את האבחנה.

הוא אמר שעלי לקחת דאלאצין במשחה נרתיקית לשבעה ימים, כאשר לאחר מכן עלי לקחת את התרופה פעמיים בשבוע למשך חצי שנה על מנת למנוע הישנות של המצב וכתרופת מנע.
    כששבתי לגניקולוג הקבוע שלי ושוחחתי הוא אמר לי שלדעתו אין טעם לטפל בתרופה כחצי שנה, היות שגם אם הטיפול יסייע אין ערובה שהדבר לא יחזור. (המליץ לטיפול נרתיקי של שבוע ימים ואחר כך לא להמשיך במתכונת של פעמיים בשבוע לחצי שנה)

אינני יודעת מה לעשות! מצד אחד אני סובלת בתדירות גבוהה מריח רע, ומצד שני בעבר לא עשיתי משטחים לכן אינני יכולה להיות בטוחה שהמקור שלהם היה כל הזמן בקטריאל ווגינוסיס.

האם אתם ממליצים ללהמשיך בטיפול בתדירות של פעמיים בשבוע למשך חצי שנה? האם יש למלא אחר המלצת הרופא גם במידה ואם תרבית נוספת (בתום השבוע הראשון) תראה שהבקטאירל ווגינוסיס כבר אינו קיים?

אם במידה וכן יש המלצה להמשיך את הטיפול לתקופה של חצי שנה, האם יש אפשרות להוריד את המינון לפעם בשבוע במקום פעמיים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בבקטריאל ווגינוסיס

הוספת תגובה

• טיפול בבקטריאל ווגינוסיס - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    29/08/2012

רונה שלום,
    ככל שתשאלי יותר רופאים תקבלי יותר תשובות ותתבלבלי עוד יותר. אם אינך בוטחת ברופאים אליהם את פונה, את יכולה כמובן לפנות לחוות דעת נוספת, אולם במסגרת הפורום התשובה שלי יכולה להיות כללית ואינני יכולה להמליץ על טיפול או על שינוי בטיפול שהציעו רופאים שבדקו אותך בעצמם.
    באופן כללי - הטיפול בבקטריאל ווגינוזיס הוא לשבוע, הבעיה היא ששיעור ההשנות (כלומר החזרה של הזיהום) יחסית גבוה. ההמלצה של הרופא הראשון נבעה מכך שהתלונה שלך היא מתמשכת ואין אבחנה חד משמעית של זיהום חריף שהתחיל זמן קצר לפני ביצוע התרבית. במצבים כאלו יש הגיון רב במתן טיפול מניעתי ממושך - גם זה לא יכול להבטיח בוודאות שהזיהום לא יחזור לאחר הפסקת הטיפול אולם הסיכון לכך נמוך יותר.
    אין תשובה נכונה או לא נכונה. את יכולה לטפל לשבוע בלבד, ואם תהיה השנות מוכחת בתרבית - לטפל שוב, ואת יכולה לנסות לקחת טיפול מניעתי ממושך ולראות האם יש שינוי בסימפטומים שהגדרת כ-כרונים. ההחלטה היא שלך אולם כדאי לקבל אותה בשיתוף עם רופא נשים שמטפל בך במסגרת כלשהי, ותוכלי לשוב אליו למעקב והמשך טיפול.

בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונה
    30/08/2012

תודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו