קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    אנונימית
    13/09/2012

הלכתי לגניקולוג בעקבות פצעים באיבר מיני, לאחר הבחנה שלו הוא הסביר לי שזה וירוס קונדילומה, הוא נתן לי CONDILOX SOL 0.5%ML והסביר לי להשתמש לבד בבית.
    לאחר התייעצות עם מראפת לוינסקי הוסבר לי כי גם רופא עור יכול להסיר לי אותם לאסטטיקה וכי יש 2 חיסונים כנגד הוירוס - גרדסיל וסרווריקס-.
    איזה מהם מומלץ? האם זה מסרטן? האם גם בן זוגי יכול להחסן מחשש שנידבק או ידבק (לו אין תסמינים להדבקות).
    אשמח למענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    15/09/2012

שלום רב,
    בקונדילומה אפשר לטפל או באופן עצמי ע"י קונדילוקס, או ע"י הסרה של הנגעים בלייזר בהרדמה מקומית - אם יש נגעים מרובים או אם אינם מגיבים לטיפול מקומי. התוצאה הסופית דומה.
    גרדסיל מחסן גם נגד הזנים שגורמים לקונדילומה - אולם במקרה שכבר יש לך קונדילומה יעילות החיסון כהגנה מפני קונדילומה מוטלת בספק. כדאי להתחסן כדי למנוע הדבקה בזנים שגורמים לסרטן, ואין עדיפות לאף אחד מהחיסונים (גרדסיל או סרבריקס).
    נכון להיום החיסון ניתן לנשים, ועדיין אין המלצה רשמית לחסן גברים. זה בהליכי מחקר.
    שנה טובה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו