הרפס מסוג 1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס מסוג 1
    מיקי
    02/10/2012

מאז שאני קטן יש לי הרפס באזור הפה ... לאחרונה לאחר קשר של 5 שנים התגרשתי , ובזמן הקשר הופיע לגרושתי פצעים על איבר המין והרופא אבחן לה את זה בתור הרפס מסוג 1 . הלכתי לאחר מכן להבדק וגיליתי שיש לי (כמובן מאחר שאני הראשון של גרושתי ) הרפס מסוג 1 במרפאת STD... עכשיו לשלב השאלות .

1.הבדיקה במרפאת STD יכולה להצביע אם יש לי הרפס בפה או באיבר המין או גם וגם ? (בפה בטוח יש לי , חשוב לציין שאף פעם לא יצא לי פצע או דבר מהסוג הזה באיבר המין.)

2.האם בטוח שיש לי הרפס מסוג 1 באיבר המין לאחר ששכבתי ברציפות עם גרושתי במשך שנים ללא קונדום ? (חשוב לציין כי בזמן ההתפרצויות נמנענו לגמרי מקיום כל יחסים . )

3.מה הסיכוי אם אין התפרצות שאני ידביק מישהי בהרפס ?

4. קונדום ימנע הדבקות ?

בקיצור אני אשמח לתשובה חיפשתי בהמון פורומים ולא מצאתי תשובות לשאלות אלו.

תודה רבה מיקי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס מסוג 1

הוספת תגובה

• הרפס מסוג 1 - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    02/10/2012

מיקי שלום,
    הרפס 1 יכול להופיע גם בפה וגם באיברי המין, לא ניתן על סמך בדיקת דם לדעת איפה היה ההרפס - אבל אם לא היו לך מעולם נגעים באיבר המין סביר שלא מדובר בהרפס גניטלי. יש אפשרות שהדבקת את גרושתך במגע אוראלי (כלומר העברה מהוירוס בשפתיים שלך לאיבר המין שלה).
    יש אפשרות של הדבקה בהרפס גם כשאין נגעים ברורים, אולם זה שכיח יותר בתקופה הקרובה להדבקה ופחות כאשר מדובר במצב כרוני שנמשך שנים.
    קונדום לא בהכרח מונע הדבקה גם בהרפס של איברי המין, שכן ההדבקה היא במגע עור בעור והנגעים לא בהכרח נמצאים רק על גוף הפין.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סוחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו