מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה בבקשהדנה15/10/2012
מספר שאלות:
(אני מניחה שאתם כבר רגילים לשאלות מסוג זה, אבל אני חוששת מאוד ואשמח אם תענו בפרטנות על כל אחת מהשאלות)
1.אתחיל בתיאור מקרה, שוודאי מוכר לכם מאנשים חרדתיים רבים בפורום זה... אך הוא מדיר שינה מעיני. ישב מאחורי אדם המשתייך לאחת מקבוצות הסיכון לאיידס באוטובוס. במהלך הנסיעה הרגשתי מתישהו מעיין דקירה בזרוע... כשהסתובבתי גיליתי כי הוא מתבונן עליי ברווח שבין מושבי האוטובוס. נבהלתי מאוד ועברתי למושב אחר. לא היו אנשים אחרים סביבנו. אם אצא מתוך נקודת הנחה שהבחור הזה נשא, והוא דקר אותי בכוונת תחילה עם מזרק/ מחט המכיל את הדם שלו, מה הסיכויים להידבק באופן זה באיידס? (אציין ששעה אחר כך ירדתי מהאוטובוס ולא מצאתי דדם, אבל כן ראיתי נקודות אדומות מוזרות)
2. אני זוכרת שבעבר שמעתי שצריכה להתקיים ממש הזרקה של הדם מהמחט אל מחזור הדם. האם הדבר נכון? האם הייתי מרגישה אם הייתה מתקיימת הזרקה לזרוע? האם ההזרקה צריכה להיות מופנת לווריד? האם ישנם מקרים של הדבקה שהיו רק מדקירה? האם ידוע לכם על הדבקות מכוונות באיידס
3. כשבועיים לאחר המקרה הזה, החל אצלי חום עולה ויורד לסירוגין שעולה רק בערב (המקסימום שלו היה 38.5, היום כבר ירד ל-37.8 בערב). החום חוזר כל ערב כשבבוקר אני מרגישה בריאה לגמרי. בשלושה ימים האחרונים מתלווה לחום דלקת גרון קלה... הרופאה לא יודעת להצביע על הבעיה. זה יכול להיות קשור למקרה? (החום כבר שבוע)
אשמח לתשובות. אני בחורה זהירה מאוד, בעקבות קשר שנכנסתי אליו עם בחור עשינו שנינו בדיקות hiv לפני כחודשיים שיצאו שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר רונן הולנד15/10/2012שלום. אני אוכל לענות רק על החלק הרפואי ולא הרגשי.
דקירה ע"י מחט ועליה דם טרי המכיל נגיף של איידס יכולה להביא להדבקה באיידס.
ידועים מקרים קיצונייים של הדבקות מכוונות על ידי מזרקים מזוהמים.
עליית חום מאפיינת כל זיהום נגיפי (שפעת למשל) ולכן קשה לייחס את עליית החום להדבקה באיידס.
כדי להירגע, ממליץ לך לבצע בדיקת נוגדנים (רגילה או מהירה) חודשיים אחרי האירוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)