מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס בשפתיים ופצעים מוגלתיים בידייםSARIT21/10/2012
שלום רב!
ידוע לי שלחברה של בני החייל המשוחרר יש הרפס בשפתיים, כ"כ ראיתי שיש לה
פצעים מוגלתיים לאורך זרועות הידיים.בהתחלה לא היה לי נעים לי לשאול את בני
אם הוא מודע לעניין, אח"כ אמרתי לו שישאל אותה ממה הפצעים בידיים,
מאחר ולבסוף אמר לי שזה עקיצות(דבר שלא נראה לי הגיוני לאור הפצעים המוגלתיים הגדולים), פניתי איליה בבקשת סליחה על השאלה והיא אמרה שאין לה הרפס,
חוץ מפצעי חום בשפתיים, ביקשתי ממנה ללכת לרופא עור, ועד שהיא הלכה
כבר לא היו לה פצעים בידיים. אולם בשפתיים היו לה. היא אמרה שהרופא אמר לה
שבפה זה הרפס, לגבי הידיים נתן לה משחה , שלח אותה לבדיקות דם כמובן, ואמר
לה שברגע שיהיו לה פצעים בידיים להגיע אליו מייד ללא תור.
אני מאוד חוששת מהידבקות לגבי בני, וגם מאיתנו , בני לא מוכן לשמוע כלום, ולא לשאול כלום, וגם לא להתעניין באינטרנט בעניין.
מה עלי לעשות?
כ"כ מאחר והם הולכים ביחד לחדר כושר, הוא מבקש ממני בכל פעם לכבס את המגבות שלה, וגם נתן לה מגבות שלנו.(אני לא מרתיחה מגבות).
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים ופצעים מוגלתיים בידיים - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/10/2012שלום רב,
הרפס השפתיים הוא מחלה מאד שכיחה, וההרפס באיברי המין הוא לרוב הרפס מסוג אחר. קיום הרפס בשפתיים לא מעיד על קיום הרפס גם באיבר המין.
הרפס אינו גורם לפצעים מוגלתיים גדולים בידיים, ולא ידוע לי על מחלת מין שגורמת לכך. אני מציעה שהיא תשאל את הרופא אליו הלכה במה הוא חושד והאם יש סיכון להדבקה של הסובבים אותה. חשוב לציין גם שמחלות מין לא עוברות דרך חפצים דוממים, ואין סיכון להדבקה דרך המגבת בה היא משתמשת.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על התשובה להרפס בשפתיים+פצעים
SARIT22/10/2012לד"ר בינה שלום רב!
ראשית אני מודה לך על תגובתך המהירה. ממה שידוע לי בשיחתי עם חברתו של בני
שרופא העור אמר לה, שההרפס בשפתיים מדבק במגע.
החשש שלי , שראיתי אצלה התפרצות כמה פעמים, והבנתי ממה שכותבים בפורומים(תקני אותי אם אני טועה), שמהרפס השפתיים ע"י..... יכולים להידבק גם באיבר
המין.ואם נדבקים גם בנשיקות?(מרירית הפה?).
סליחה מראש על כל השאלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על התשובה להרפס בשפתיים+פצעים - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/10/2012נכון שחלק קטן מזיהומי ההרפס הגניטלי נגרמים מסוג ההרפס של השפתיים, המעבר הוא במין אוראלי ולא מנשיקות (נשיקות יכולות לגרום להדבקה בהרפס השפתיים). הזיהום הגניטלי בסוג הרפס השפתיים הוא קל יותר, פחות מדבק וגורם לפחות השנויות של הנגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס בשפתיים
SARIT22/10/2012שוב שלום לך ד"ר בינה!
תודה על תשובתך, ומה שכתבת זה בדיוק מה שהתכוונתי, שדרך נשיקות נדבקים
מהרפס בשפתיים ודרך ....
השאלה אם נדבקים בהרפס בשפתיים , גם כאשר אין התפרצות ודרך נשיקות.
תודה לך מראש. (אם בכלל אני צריכה להביא לתשומת ליבו את הדברים הללו,כי
הוא חושב שאולי אני סתם נגדה, או לשתוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס בשפתיים - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/10/2012בהרפס השפתיים ההדבקה היא בעיקר כשיש נגעים פעילים ובמצב כזה עדיף להמנע מנשיקות. שיעור ההדבקה כשאין נגעים פעילים מאד מאד נמוך.
כאמור מדובר במצב שכיח מאד שאינו מחלת מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)