הידבקות במחלות מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות במחלות מין
    ריקי
    03/01/2013

שלום,
    רציתי לשאול אם החבר שלי ליקק לי את איבר המין זה יכול לגרום לי או לו לזיהומים או למחלות מין או משהו?? ואם זה הפוך?

והבנתי שקונדום לא שומר בעצם מפני כל מחלות המין, כמו סרטן צוואר הרחם ואחרים, אז ממה הוא לא שומר? איך אני אקיים יחסי מין מבלי לדאוג למחלות האלו?

עוד שאלה- בעצם, האם הן מפחידות מחלות המין האלו? כאילו אם אני רוצה לקיים יחסי מין בסתר, בלי שההורים שלי ידעו, (ז"א יחסי מין עם קונדום), ואז אם אני אדבק באיזושהי מחלה, האם אני אצטרך לומר להם? האם יראו עליי? האם אני אהיה חייבת ללכת לרופא נשים?? אגב אני בת 22, ואני בתולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות במחלות מין

הוספת תגובה

• הידבקות במחלות מין - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    03/01/2013

ריקי שלום,
    מחלות מין הם זיהומים שעובדים בקיום יחסים. בדיוק כמו שאפשר להדבק בשפעת בדרכי הנשימה, אפשר להדבק במחלת מין בדרכי המין. אם לבן הזוג שלך יש מחלה - את עלולה להדבק, ואם איי לו אז לא. לא תמיד אפשר לדעת, לא הכל ניתן למנוע, ולא צריך לחיות כל בזמן בחרדה מה יקרה אם. מחלות מין שכיחות יותר אצל אנשים שמקיימים יחסים עם פרטנרים מרובים ללא קונדום - כך שניתן לצמצם את הסיכון באופן התנהגותי.
    לא ״רואים עלייך״ מחלת מין. וכן - מומלץ לפנות לרופא נשים אם את חושדת שנדבקת.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו