מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטפלזיה קשור לגלולות?נעמה07/01/2013
שלום, רציתי לשאול מה זה אומר בבקשה-
קולפוסקופיה מספקת. WE עדין בעיקר בין שעות 1-2 ו 7-8, הנראה כמטפלזיה, למעקב. נרתיק ללא עדות לפתולוגיה.
אציין שהיו לי 2 יבלות קטנות בפרינאום שלא בטוח שזה קונדילומה והם הוסרו עם הרדמה מקומית.
בקשר למטפלזיה... מה זה? האם זה מסוכן? האם יש קשר בין זה לגלולות? אני על דיאנה שנה, ואם יש קשר אני בהחלט אפסיק, וכל חודש דצמבר היייתי על אנטביוטיקה 3 סוגים שלא עבר לי מיקופלסמה גנטליום. אני רוצה לדעת בבקשה אם יש קשר לתרופות המרובות שלקחתי האנטביוטיקות למטפלזיה?
ואני מחכה כרגע לתשובה של הביופסיה לאחר שהסרתי את 2 הנגעים והרופאה ציינה שלא בטוח שזה קונדילומה אלא רק יבלת. נגעים לא היו בצוואר הרחם כלל חוץ מהמטפלזיה שאני נורא פוחדת ממנה.
ועוד משהו בבקשה- במידה ויתברר שהנגעים אינן קונדילומות אז הסיכוי לסרטן צוואר הרחם עדיין קיים??? כי הבנתי שהמחלה מתחילה בקונדילומות/פפילומות. רק אם נגעים אלו באמת מהזן הזה אז יש ממה לחשוש? אם הם לא אז ממה נובע המטפלזיה בעצם??? ובבקשה תגידו לי אם יש קשר שזה הגיע מהגלולות??????? אני בלחץ מטורף
המון תודה על ההקשבה וסליחה על השאלות הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלזיה קשור לגלולות? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר09/01/2013שלום רב,
מטפלזיה היא שינוי נורמלי בצוואר הרחם, אין קשר לכלולות או לתרופות שלקחת. אין סיבה לדאגה.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה זה נוצר אבל? מה גורם לזה?
נעמה09/01/2013תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי גם באינטרנט-
נעמה09/01/2013שזה יכול להפוך לדיפלסזיה ואז לסרטן... ולכן צריך מעקב.. זה נכון???? זה בסופו של דבר מה שקורה? ממה זה מגיע ומה ניתן לעשות חוץ מרק מעקב שרשמו לי? אולי עדיף להסיר את זה?? אם בכלל? תודה, זה קצת מפחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי גם באינטרנט- - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר10/01/2013מטפלזיה הוא תהליך השינוי שעובר אפיתל צוואר הרחם מאפיתח עמודי לקשקשי. זה תהליך טבעי, שקורה אצל כולן ואינו מהווה מצב חריג או מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)