הרפס גניטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס גניטלי
    שלי
    23/01/2013

ד"ר שלום
    בבדיקת רופא היה חשש שיש לי הרפס גניטלי (לא ביצתי עדיין בדיקת דם). קיבלתי כדורי אציקלוביר (מינון של 200 מ"ג) ולאחר 2 כדורים בלבד פיתחתי תגובה ממש קשה של בחילות והקאות וכאבים חזקים מאד בבטן העליונה. אציין שבעבר היו לי תופעות כאלו לאחר נטילה של כדור עבור משהו שונה לגמרי (איזוניאזיד עקב מנטו חיובי למניעה)- ונגרמה פגיעה בתפקודי כבד. אני חוששת להמשיך עם האציקלוביר.
    רציתי לדעת איך יודעים אם יש רגישות לתרופה זו? האם אלו הסימנים? כי הבנתי שלא מפתחים בד"כ תגובה כ"כ קשה לכדור הזה.
    ושאלה נוספת- המשכתי עם שימוש במשחת זובירקס בלבד אבל אחרי שהרגשתי הטבה מסוימת, אני מרגישה כעת שיש החמרה.
    מה מומלץ לעשות?
    (ברקע- סובלת ממחלה אימונולגית ראומטולוגית)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס גניטלי

הוספת תגובה

• הרפס גניטלי - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    23/01/2013

בחילות והקאות הם לאו דווקא תגובה אלרגית לתרופה אלא תגובה של מערכת העיכול שיכולה לקרות בכדורים רבים.
    אם את לא מסוגלת להמשיך עם הטיפול הזה, יש גם כדורים אחרים כמו וולטרקס, אבל ייתכן שכבר מאוחר מידי להתחיל אותו.

בשלב הזה אפשר להמשיך עם המשחה המקומית, לשמור על הנקיון באיזור כדי למנוע זיהום משני ולהמתין שהפצעים יעברו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו