הרפס - התפרצות חוזרת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס - התפרצות חוזרת?
    נועם
    18/02/2013

שלום,
    לפני שנה בדיוק הייתה לי התפרצות ראשונה של הרפס גניטלי (אחרי שנדבקתי כנראה במין אוראלי מהחבר).
    זה התחיל בגירוד בפתח הנרתיק שלווה בהפרשה לבנה-בז' מאסיבית ולאחר כמה ימים התסמינים האלה התחלפו בכאבי שרירים, חום, בלוטות לימפה נפוחות, פצעים ושריפה איומה שלא איפשרה לי לעשות פיפי שבוע, רק אז נבדקתי והתברר שזה הרפס.
    מעולם לא היו לי פטריות או זיהומים אחרים בנרתיק, מלבד האפיזודה ההיא.
    מאז התופעה לא חזרה, אבל לפני שבוע, בדיוק שנה מאז, היו לי שוב התסמינים ההתחלתיים מלפני שנה: הפרשה לבנה-בז' מאסיבית וגירוד קל בפתח הנרתיק. הם עברו לבד אחרי שלושה ימים. לא מצאתי פצעים נראים לעין ולא שרף לי כלל.

הבנתי שההתפרצות הראשונה בד"כ קשה במיוחד. האם ייתכן שמדובר היה בהתפרצות שנייה ויש הבדל כ"כ גדול בין התסמינים ועצמתם?

אני שואלת בעיקר כי הייתי רוצה לדעת לזהות את ההתפרצות הבאות ולהזהר...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס - התפרצות חוזרת?

הוספת תגובה

• הרפס - התפרצות חוזרת? - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    18/02/2013

אור שלום,
    התיאור שנתת לא ספציפי ויכול להתאים, למשל, גם לפטרת.
    לגבי השאלה עצמה - אכן התפרצויות חוזרות של הרפס שונות באופיין ואינן מלוות בתסמינים כמו חום, כאבי שרירים ונפיחות בבלוטות לימפה כפי שתיארת. מדובר בסימפטומים מקומיים של כאב והופעת שלפוחיות / פצעונים בפות.
    כדאי לפנות לבדיקת רופא, אם אכן מדובר בהישנות של הרפס יש לקחת טיפול (קצר יותר מאשר בהתקף ראשוני) ולהבא עם התחלת התסמינים להתחיל מייד טיפול - זה מקצר את משך ההתקף.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס - המשך

ריקי
    27/02/2013

מה תדירות ההתקפים החוזרים?
    מתי זה מדבק? האם כשאין התקף זה גם מדבק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס - המשך - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    27/02/2013

תדירות ההתקפים משתנה מאדם לאדם. יש כאלו שאין להם כלל ולאחרים התדירות גבוהה.
    ההדבקה היא בעיקר בזמן התקף, אולם תתכן גם הדבקה שלא בזמן התקף במיוחד בשנה הראשונה אחרי ההדבקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו