מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוראופלסמה - טיפול בחיידק בעזרת דוקסיליןד``ר רונן הולנד02/04/2013
שלום,
אני בן 27 וחצי. לפני כ חצי שנה בעקבות יחסי מין לא מוגנים ותחושה של צריבה במתן שתן הופניתי על ידי רופא המשפחה לבדיקת שתן PCR למחלות מין. נמצא כלמידיה חיובי. נטלתי אזניל חד פעמי 1 גרם. לאחר כ 3 שבועות מנטילת התרופה עשיתי שוב בדיקת PCR ואכן הכל היה שלילי והפסיקה לי הצריבה במתן שתן. לאחר כחודשיים ביצעו בי מין אוראלי ללא קונדום והרגשתי לאחר מספר ימים תכיפות במתן שתן ללא צריבה. ביצעתי שוב בדיקת שתן PCR למחלות מין והתגלה חיידק האוראופלסמה. הרופאת משפחה נתנה לי דוקסילין למשך 10 ימים. לפני כחודש וחצי ביצעתי שוב את הבדיקה כ 6 ימים לאחר סיום נטילת הדוקסילין וכל תוצאות ה PCR שתן למחלות מין היו שליליות. ביצעתי גם בדיקת שתן רגילה ובדיקת תרבית שתן והכל יצא שלילי.
הבעיה היא שאני מרגיש עדיין תחושה של חוסר התרקנות בשתן וצריך ללכת להשתין לעיתים תכופות (יכול להתאפק אבל מרגיש תחושה של שתן). צריך ללכת לעיתים קרובות לשירותים, חשוב לציין שאני יכול להתאפק אבל עדיין זה מפריע לי. אני לא קם בלילה להשתין - ישן רצוף 7-8 שעות אבל עדיין זה מפריע לי לאיכות חיים במהלך היום. בהתייעצות עם האורולוג שמטפל בי הוא אמר שזה לוקח זמן לחלוף עד 3 חודשים הסימפטומים והתחושות שאני מתאר. אין לי צריבה במתן שתן רק תכיפות ורצון ללכת לשירותים כל הזמן.סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ב 15/2/2013 האם באמת זה משהו שלוקח לו זמן לחלוף ואין לי חשש לדאוג אולי נהייתה לי דלקת בערמונית וכמה זמן לוקח לסימפטומים לחלוף? כי ממש כל הזמן אני מרגיש אחרי התרוקנות של השתן שאני צריך שוב ללכת לשירותים.אני מקיים יחסי מין מוגנים כמובן ונהנה מהם. ואין צריבה במהלך השפיכה. הדבר היחידי שמפריע ביום יום זה התכיפות במתן שתן והרגשת חוסר התרקנות ולפעמים גם היסוס במתן שתן.
תודה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה - תגובה
ד``ר רונן הולנד02/04/2013הסימפטומים שאתה מתאר אינם מתאימים לדלקת של הערמונית.
יתכן שיש לך שלפוחית רגיזה. כדאי לבצע יומן השתנה - לרשום במשך מספר ימים את השעות בהם אתה נותן שתן כדי שניתן יהיה להעריך האם באמת יש לך תכיפות במתן שתן.
עם הרישום הזה כדאי לפנות שוב לאורולוג לבדוק זרימת שתן + שארית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ד"ר הולנדר
דודי02/04/2013קודם כל תודה על המענה ד"ר הולנדר.
דבר שני - לגבי יומן השתנה זה משהו שתלוי בי. אני יכול לללכת להחליט מתי ליטול שתן ומתי לא. זה משהו שאני יכול להתאפק אבל עדיין מפריע לאיכות חיים.
האורולוג שבדק אותי הוא אחד מהמוכרים בתחום (פרופסור) אבל האם הגיוני שאחרי מחלות מין שעברתי באמת לוקח תקופה של 3 חודשים מסיום הטיפול התרופתי עד שנעלמים התחושות והסימפטומים שתיארתי?
האם אני צריך לבצע בדיקת אולטראסונד לשלפוחית השתן?
שוב תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)