מחלות מין אסימפטומטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלות מין אסימפטומטיות
    דנה
    16/03/2008

שלום
    קיימתי יחסי מין פעם אחת לפניי 3 שנים והקונדום נפל מאז אין לי סימפטומים כלשהם והםפקתי לתרום דם מפר רב של פעמים. אני מעונינת לקים יחסי מין עם פרטנר חדש ואני מעוניינת לדעת אלו מחלות מין יכולות להיות לי כיום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלות מין אסימפטומטיות

הוספת תגובה

• יש מגוון רחב של מחלות

ד"ר רועי מירן
    17/03/2008

שלום רב,
    ישנם מספר לא קטן של מחלות אשר ניתנות להדבקות ע"י קיום יחסים מלאים או חלקיים.
    ממחלות בקטריאליות כגון : דלקת השופכה (לא ספציפית, NSU) ,זיבה וכלמידיה ועוד. עד למחלות ויראליות כגון : איידס,הפטיטיס וסוגיו,הרפס(HSV),מיקופלזמה ועוד.
    כלל ברזל שאסור לבטלו הוא שימוש בקונדום. הקונדום מונע את מרבית המחלות (לפחות המסוכנות) ושומר על הגנייה וכו. כך שאם את רוצה לקיים יחסית ללא קונדום ע"י לקיחת גלולות כדאי לעבור את ובן זוגך בדיקות כגון איידס ופאפילומה ועוד.
    חשוב לי לחזור ולציין שהקונדום לא מגן על כל המחלות כגון פטריות ודומות לה. אך הוא המגן הזול ביותר והנפוץ ביותר. עוד הציין שאפשר להדבק במחלות עקב מין אורלי או אוננות כגון : הרפס, פאפילומה והפטיטיס A ו E (ע"י מין אורלי).
    הצעתי לך היא להכנס דרך האינטרנט ולקרוא מאמרים(רצוי של רופאים מחשש לטעויות) בנושא זה.
    בתור רופא אני שמח על שאלתך ועל ערנותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות מין אסימפטומאטיות.

ד''ר סרג' גרדשטיין
    19/03/2008

שלום רב,

בהחלט אפשר להיות נשא/ית של מחלו מין רבות ללא כל סימן או לאחר מחלה שלא זוהתה כמחלת מין. המחלה המדגימה יותר מכל את העובדה הזו היא מחלת האיידס. סמוך להדבקה יכולה להיות מחלת חום דמויית שפעת . אירוע זה לא תמיד מופיע ואם הוא מופיע הוא לא תמיד מזוהה כזיהום ב HIV. לאחר מכן האדם הופך לנשא אסימפטומאטי למשך שנים .

גם עגבת וגם זיבה או כלמידיה וכמו כן צהבת B או C יכולות להיות אסימפטומאטיות.

בסה"כ ממיקרה אחד של מין שהפך להיות לא מוגן לא סביר שנדבקת במחלת מין אך אי אפשר להמעיט בחשיבות הבדיקות לאותן מחלות גם אם אין סימנים קליניים.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו