הריון וקונדילומות- סיכונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון וקונדילומות- סיכונים?
    יפית
    29/04/2013

שלום,
    אני בשבוע 6 תכף להריוני,
    בשנה וחצי האחרונות טיפלתי בקונדילומות מעטות מאוד שהיו לי על איבר המין.
    בזמנו עשיתי גם את הבדיקה הפנימית ולא היו לי קונדילומות פנימיות, הבדיקה יצאה תקינה.
    בנוסף, בזמנו, עשיתי גם את הבדיקה היקרה ששמה לא זכור לי, בכדי לבדוק האם מדובר בתאים מסרטנים, הבדיקה יצאה תקינה ברוך השם.
    בשורה התחתונה, יש לי כרגע יבלת אחת, שתיים, קטנות מאוד ואין לי מושג באיזו דרך אפשר להסיר אותן בתקופת הריון ואם כדאי, רצוי, להתעסק עם זה בכלל או להמתין לאחרי הלידה.
    שאלתי השניה, לא פחות חשובה, האם זה מסוכן לעובר שברחמי? הקונדילומות שעל השפתיים?
    אני חוששת מאוד ומתוסכלת שלא הצלחתי "לחסל" את היבלות לחלוטין, טרם ההריון....
    אודה לתשובה מפורטת וברורה...
    תודה רבה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון וקונדילומות- סיכונים? - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    30/04/2013

יפית שלום,
    הקונדילומות לא מסכנות את העובר בזמן ההריון, וניתן להסירן באמצעות לייזר אם כי הייתי מחכה לשליש השני לשם כך. לא ידוע לי לגבי בטיחות טיפולים אחרים (אלדרה או קונדילוקס) בהריון.
    במידה ולקראת הלידה יש נגעים - ההמלצה היא ללדת בניתוח קיסרי. אם אין נגעים בתקופה שלני הלידה - אפשר ללדת בלידה רגילה.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יפית
    05/05/2013

שוב שלום,
    המון תודה על התשובה המפורטת ושאלה נוספת בבקשה...
    האם חנקן זה מותר? או שגם זה מסוכן?
    למיטב זכרוני, מבקשה קודמת בפני רופא העור, לצרוב זאת בלייזר זה די בעייתי מבחינה פרוצדוראלית, מסמכים, אישורים וכו'....??
    ההמלצה לקיסרי במידה וישנם נגעים בלידה היא גם אם מדובר בגע אחד? שננחי טיפלתי בו עם חנקן/לייזר שבועיים לפני הלידה נניח? ואז הוא נחשב "מת"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    08/05/2013

יפית שלום,
    לדעתי לא צריכה להיות מניעה לצורב בחנקן נוזלי, אבל זהו איזור גוף רגיש והיתרון של לייזר היא שיש למטפל יותר שליטה על קרן הלייזר מאשר על החנקן הנוזלי.
    אם יש נגע בשבועות שלפני הלידה, גם אם זה נגע בודד שטופל, יש סיכון של הדבקת העובר במהלך הלידה ולכן ההמלצה היא על קיסרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו