HPV והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HPV והריון
    מיטל
    09/06/2013

שלום רב,

אתחיל בזה שאני כרגע בהריון, חודש שמיני.

אני בת 30, נשואה כמעט שנה. העניין הוא שכמה חודשים לפני החתונה קיימתי יחסי מין (כולל מין אוראלי שאני ביצעתי), ללא אמצעי מניעה, עם מישהו שכל חייו היה פעיל מאוד מינית בצורה מאוד מוגזמת (אפילו מכור למין אפשר לומר). לא יודעת איך עשיתי את הטעות הזאת.. בכל מקרה מאז ועד עכשיו אני בלחץ מטורף שמא נדבקתי בזנים המסרטנים של הפפילומה. אני לא יודעת מה לעשות עם הרגשות אשם ועם הפחד שאולי גם הדבקתי את בעלי במשהו שיכול לגרום לו נזק. יש לציין שהפחד שלי הוא מהזנים המסרטנים מכיוון שאין לי שום סימנים של קונדולימה או משהו כזה.

אני אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות שאולי יכוונו אותי מה אני יכולה לעשות כדי להירגע:

1. הטווח בין קיום יחסי המין עם הגבר האחר לבין הכניסה להריון הוא פחות משנה.. יכול להיות שבגלל שהמערכת החיסונית חלשה יותר בהריון הסיכויים שהגוף יעלים מעצמו את הנגיף נמוכים יותר?

2. הבנתי שהסיכוי בהתפתחות תאים סרטניים היא כאשר ההדבקות היא חוזרת. אם אני הדבקתי את בעלי וכרגע שנינו נגועים בנגיפים המסרטנים, זה נקרא הדבקה חוזרת אם אנחנו מקיימים יחסי מין?

3.האם יש דרך לדעת בוודאות אם נדבקתי בזנים המסרטנים? כנ"ל לגבי בעלי? האם יש מה לעשות במידה וכן?

4. האם יש סיכון שהעובר ידבק בזנים המסרטנים\לא מסרטנים בלידה וגינאלית רגילה? האם אתה ממליץ על ניתוח קיסרי ליתר ביטחון?

5.אם באמת נדבקתי, מה הטווח זמן הכי גבוהה בו יכולים לצוץ סימנים ממאירים?

6. האם יש טעם לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם?

תודה רבה מראש על העזרה!
    מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HPV והריון

הוספת תגובה

• HPV והריון - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    24/06/2013

מיטל שלום,
    ראשית הרגעי, הסבירות שנדבקת נמוכה ביותר.
    אין מידע ברור לגבי אופן התמודדות הגוף עם הנגיף בשנה שלפני הריון. הייתי ממליצה לך לעשות בדיקות פאפ שגרתיות אצל רופא הנשים שלך. אין כל אינדיקציה לבצע ניתוח קיסרי את יכולה בהחלט ללדת בלידה נרתיקית.
    ישנה אפשרות לבצע באופן פרטי בדיקה שנקראת HPV TYPING שמאפשרת זיהוי של המצאות נגיפים העלולים לגרום להתפתחות סרטן. הבדיקה אינה בסל ועלותה כ-400 ש"ח.
    את יכולה לבצע את החיסון כמובן אחרי הלידה וסיום הנקה.

בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו