דילמה ענקית צריכה עזרה בדחיפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה ענקית צריכה עזרה בדחיפות
    יעל 19
    28/06/2013

קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחור פרפר כזה ששכב עם הרבה בנות, זה היה לפני שנה ואז לא כלכך התעמקתי בסיכונים של זה. היום אחרי שקראתי קצת על מחלות קשות כמו איידס אני ממש מפחדת שיש סיכוי שנדבקתי, אני בקשר עם הבן אדם עד היום והוא אדם בריא אני לא חושבת שהוא חולה אבל הבנתי שהמחלה בהתחלה רדומה כמה שנים בלי שום תסמינים. הדילמה שלי עכשיו היא שאם אני הולכת לבדוק את זההואני מגלה שנדבקתי כל החיים שלי ישתנו ואני עוד צעירה ומשרתת בצהל וכל החיים עוד לפני, ואם הנגיף יכול להיות רדום אני יכולה לחיות איתו כמה שנים בלי לדעת עליו ורק אז כשהוא יתפרץ לגלות את זה ולפחות ככה אני אדע שחייתי כמה שנים בתור בן אדם בריא. השאלה שלי היא אם יש השלכות לגילוי מאוחר של הנגיף כמו למשל סרטן? או שהטיפול לאיידס אפקטיבי בין אם הנגיף רדום הוא מתפרץ, אני מעדיפה לחיות כמה שנים בחוסר ידיעה ובתקווה שהכל בסדר מאשר לגלות בשורה כזו בגיל מאוד צעיר.. בבקשה תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילמה ענקית צריכה עזרה בדחיפות - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    01/07/2013

יעל שלום,
    אמנם הסבירות שנדבקת אינה גבוהה, אולם אני בהחלט חושבת שכדאי להבדק כעת, מכמה סיבות - הראשונה והחשובה ביותר היא שישנו טיפול לנשאים שמונע את התפרצות המחלה, כך שחשוב מאד לדעת אם את נשאית וניתן לטפל. שנית, כנשאית שלא מודעת לכך את עלולה להדביק את בני זוגך העתידיים, ואף את ילדייך. ושלישית - אם לא תבדקי, זה לא ש"תחיי כאדם בריא" ללא דאגות במשך שנים עד התפרצות המחלה, אלא תחיי בחשש תמידי שמא את נשאית ולא מודעת לכך.
    מקווה שעזרתי,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו