מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק או פטריה? סוג הבדיקהלי16/07/2013
שלום רב,
מאחר ואני סובלת מפטריה בנרתיק- זו הייתה האבחנה בתרבית שנעשתה בקופ"ח לפני כחצי שנה, קבלתי טיפול לפטרית קנדידה אלבקינס גם דרך הפה ומספר סבבים של נרות מסוגים שונים ללא הועיל.
עדיין סובלת מהפרשה נוזלתי מועטה ומצריבה/שריפה ללא ריח לרוב.
שאלתי היא: קראתי איפושהוא שניתן לבדוק נוכחות של חיידק בנרתיק בבדיקת חומציות של הנרתיק, אם יוצא בסיסי זה מעיד על חיידק.
האם זו בדיקה מספיק מהיימנה היכולה להעיד על מחלת מין או אם קיים חיידק? או שמא עליי לפנות לרפואה פרטית שתבדוק במעבדה אם יש לי מחלת מין בעקבות הסימפטומים שיש לי.
מחפשת פתרונות ומאוד נואשת.
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק או פטריה? סוג הבדיקה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/07/2013שלום רב,
אם קיבלת טיפולים רבים לפטרת נרתיקית שלא עזרו, עולה השאלה האם אכן יש לך פטרת נרתיקית - או אם יש לך בכלל בעיה זיהומית.
עלייך לבצע שתי בדיקות - האחת היא תרבית ווגינלית רגילה, השניה היא בדיקה למחלות העוברות בדרכי המין (בשתן או בבדיקה נרתיקית). שתי הבדיקות זמינות בקופות החולים ונותנות תשובה באמינות גבוהה לגבי קיומו של זיהום ומהו הגורם לו. לפי התוצאה ניתן יהיה לטפל באופן יותר מושכל.
בדיקת חומציות הנרתיק אכן יכולה לרמז על קיום של חיידק אולם זו בדיקת עזר ואינה נותנת תשובה חד משמעית, וכמובן שלא יכולה לזהות על איזה חיידק מדובר.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בינה תודה על תשובתך שאלה נוספת
לי17/07/2013לצערי הרב כבר הלכתי לרפואה פרטית בעדה שלמתי כ 2000 ש"ח על מפגש עם מומחה ובדיקות מעבדה פרטיות לאיתור חיידק אם בכלל. כמובן שנלקח ממני גם תרבית נוספת ובדיקת שתן. לא ידעתי שבבדיקת שתן רגילה ניתן לבדוק המצאות כן או לא של חיידק.
שאלה נוספת אם לפני כחצי שנה נראה כי יש לי פטרית קנדידה בבדיקת משטח בקופ"ח ונתנו לי כל הטיפולים בפה ונרות לפטריה, האם זה אומר שהמשטח לא היה נכון, או שהפטרייה אגרסיבית...יש לציין שאני גם בדיאטת קנדידה....
תודה לך על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יש פתרונות , לא הכל אבוד
שילה19/07/2013קודם כל זה מצויין שאת בדיאטת קנדידה. זה אף פעם לא מזיק :) דבר שני, יש פתרונות פרוביוטים לקנדידה ולפטריות בנרתיק בפרט. הרפואה הקונבנציונלית לא 'מכירה' בקנדידה ולכן אין טיפול אנטיביוטי או משהו בסגנון. גם מרפאות פרטיות משתמשות בטיפולים פרוביוטים ותוספי תזונה שנמכרים בכל בית מרקחת מקומי. יש למשל את ביו פימייל של סופהרב שהוא מעולה לטיפול בקנדידה, פטריות בנרתיק ובעיות במע' העיכול. בנוסף גם תשתדלי להימנע משהייה במקומות עם עובש/ לאכול מאכלים שנגועים בעובש כי הבנתי שזה 'מחיה' את הפטריה.
שבת שלום ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בינה תודה על תשובתך שאלה נוספת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר20/07/2013מה שהיה לפני חצי שנה לא בהכרח קשור למה שיש לך עכשיו. אולי באמת היתה לך קנדידה אז, ואולי היא חזרה (יש נשים שסובלות מהישנויות תכופות של פטרת נרתיקית). חייבים תרבית כי גם לקנדידה סוגים שונים שמגיבים לטיפולים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)