מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא בטוחה באבחון רופאנועה17/07/2013
שלום רב, לפני שלוש שנים אצל בעלי התגלתה קנדילומה. כמובן שמיד הלכתי לרופאת נשים אשר בדקה אותי בבדיקה גניקולוגית רגילה לחלוטין רק הסתכלה זאת אומרת ואמרה "אין לך כלום!" , לשאלתי האם יכול להיות מצב שבו לא נדבקתי , היא אמרה שיכול להיות שלא. שזה כמו וירוס. (חשוב לי לציין שהיתי בהריון בזמנו ולכן היא לא עשתה פאפ אולי).. אחרי לידה היתי אצל רופאת נשים אחרת וסיםרתי לה את הסיטואציה היא גם כן הסכימה עם הרופאה אחרת ואמרה שיכול להיות שלא נדבקתי. בעלי בנתיים עבר טיפולים , וחשוב לי לציין , אני פעם בחצי שנה הולכת לבדיקת ביקורת אצל רופאת נשים. לפני חודש שוב פעם הופיעו אצלו נקודה אדומה, הוא הלך לרופא והרופא אמר שזה שוב חזר ( שזה עוד לא התפתח אבל חזר וזה עוד טרי ) . עכשיו לשאלתי , אין לי כלום מבחינת מראה , אבל קראתי באינטרנט שהן יכולות להיות סמויות , בפנים, ויבלות גם כן יכולות להפתח לסרטן, אולי יש לי כבר 3 שנים בפנים יבלות או יותר , ואני לא יודעת? והרופאים לא עשו כלום, וזה התקדם לסרטן כבר? האם יכול להיות שבאמת לא נדבקתי , אבל אז איך זה חזר? והאם כל רופא גניקולוג מוסמך לבצע בדיקות למחלות מין, ויש לו מכשירים נכונים ,ומה בעצם אני צריכה לעשות? אני הולכת עוד פעם לרופאה מחר, השאלה אם לדרוש מימנה לעשות משהו חוץ מבדיקת ביקורת רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אל תיתעלמו
נועה17/07/2013אני כבר לא ידעת למה ולמי להאמין ואני כל כך בלחץ שאני לא יכולה לישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים?
נועה18/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוחה באבחון רופא - תגובה
ד``ר רונן הולנד18/07/2013יש סיכוי שנדבקת בוירוס, אבל שאף פעם לא תפתחי יבלות או שינויים בצוואר הרחם.
רק אחוז קטן מאוד מהנשאים של וירוס ה- HPV מפתחים יבלות ואחוז קטן הרבה יותר מהנשאיות מפתחות שינויים בצוואר הרחם.
אתה צריכה ללכת לביקורת שיגרתית אצל הגניקולוגית, שתבדוק האם יש יבלות או לא ושתבצע לך משטח PAP.
אם שני הנ"ל תקינים, את יכולה להיות רגועה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!
נועה30/07/2013תודה על התגובה, הלכתי לרופאה ויבלות היא לא מצאה, מה שכן עשה לי משטח ,ולפי מה שהבנתי מימנה לתוצאות לוקח 3-4 שבועות. עבר שבוע ואני כל כך בלחץ, אני לא יכולה לישון, לעבוד וכו... אני די סובלת מהיפוכונדריה. באינטרנט יש כל כך הרבה מידה מפחיד שאני לא יכולה אפילו להבין את כל המצב עד הסוף.
1. מה הסיכויי הדבקות באופן כללי, זאת אומרת האם יש סיכוי שלא נדבקתי למרות שאני מקיימת יחסי מין עם בעלי כבר 6 שנים, אם לא נדבקתי , אז איך זה חזר לו אחרי 3 שנים שלא היה?.
2. האם יבלות יכולות להיות רק בפנים? מוסתרות שלא רואים אותן בכלל? אולי בכלל אני זאת שהדבקתי אותו גם בפעם הראשונה וגם עכשיו? אבל אז למה במשך 3 שנים (אחרי שקיבל טיפול בפעם הראשונה) לא היה כלום ורק אחרי כל כך הרבה זמן חזר?.
3.האם כל רופא נשים יכול לעשות בדיקת קולפוסקופיה וביופסיה, ולכל רופא נשים יש מיומנות ומכשיר כי הבנתי שזה שלב הבא במידה שיגלו משהו בפנים.. או שצריך רופא מיוחד במכון מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!! - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/07/2013נועה שלום,
את ממש לא צריכה להיות בלחץ. הזן של HPV שגורם ליבלות אינו אותו זן שגורם לסרטן צוואר הרחם. כאמור, יתכן שנדבקת ואין לך יבלות כי הביטוי של היבלות משתנה מאדם לאדם. העובדה שאצל בעלך הופיעו יבלות אחר כמה שנים לא מעידה שהוא נדבק ממך - זה נורמלי ושכיח שקונדילומות נעלמות ומופיעות.
לא כל רופא נשים מבצע קולפוסקופיה. זה מצריך מכשור מיוחד ולרוב אכן מבוצע במסגרת מרפאות ספציפיות של צוואר הרחם.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)