מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפסמורן27/07/2013
שלום,
אני בת 28. ביצעתי בדיקת דם מחשש להרפס גינטאלי לאחר מין אוראלי שביצעו בי. הרופא שלח אותי לבדיקה herpes simplax-vab
תוצאת הבדיקה היתה : herpes hsv2 IgG - negative
מה התוצאה אומרת? שלא נדבקתי בהרפס? האם התוצאה מכוונת גם להרפס מסוג 1 וגם להרפס מסוג 2?
אני שואלת כי החשש שלי היה שנדבקתי בהרפס מסוג 1 עקב מין אוראלי.
האם הבדיקה מכסה את 2 הסוגים? במידה וכן,כיצד זה ייתכן? במשך שנתיים, מדי חורף יש לי הרפס שיוצא בשפתיים למעלה..
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר27/07/2013התוצאה מעידה שלא נדבקת בהרפס מסוג 2. הבדיקה לא היתה מיועדת להרפס מסוג 1 , אולם אם היתה בודקת הרפס 1 התוצאה היתה חיובית בכל מקרה, אם לדברייך יש לך הרפס שפתיים חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
מורן27/07/2013תודה על המענה.
רק לשם ההבהרה,
במידה ובעלי ביצע בי מין אוראלי ואחרי כמה שעות יצא לו על השפה העליונה פצע של הרפס, נניח וחלילה נדבקתי, הרי ההדבקה בוצעה ע״י הרפס סוג 1 של השפתיים.
כיצד זה יבוא לידי ביטוי בבדיקות הדם?
האם יופיע כהרפס 1 או הרפס 2 (הרי אזור ההדבקה הוא וגינאלי אך ההדבקה היא כתוצאה מהרפס 1)
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה.. - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/07/2013הדבקה בכל וירוס דורשת תקופת דגירה, לרוב של שבועות אחדים - כך שהופעת פצע כמה שעות אחרי קיום יחסים לא קשורה לכך.
הבדיקה מראה את סוג הוירוס ולא את מיקום ההדבקה בגוף. הרפס 1 שגורם למחלה באיברי המין עדיין יופיע בבדיקות בהרפס 1. כאמור - לך כבר יש הרפס 1 לפי דברייך כך שאינך צריכה להיות מוטרדת מהדבקה.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה.....
מורן28/07/2013אני יודעת שנדרשת תקופת דגירה.
קיום המגע המיני החשוד התבצע לפני כחודשיים.
בעלי סובל כל תקופה מהרפס השפתיים (סוג 1) וגם אני כך.
בשורה התחתונה, אני חוששת שהוא הדביק אותי בהרפס וגינאלי לאחר המין האוראלי (הפצע התבשל לו בשפתיים כבר לפני כן ואני יודעת שזה עדיין מדבק למרות שלא התפרץ החוצה).
אז תוצאת בדיקת הדם שקיבלתי hsv2 IgG - negative אם כך אינה רלוונטית,
האם אני צודקת?
כי אם נדבקתי זה יופיע תחת הרפס סוג 1 ולא 2 ? ומאחר ויש לי הרפס סוג 1 בשפתיים כבר , התוצאה החיובית לא תיתן לי אינדיקציה האם באמת נדבקתי בהרפס וגינאלי.
ד״ר , האם לפי המקרה שתיארתי את חושבת שנדבקתי?
( עברו כבר חודשיים ואין סימנים כרגע)
תודה על ההתייחסות וסליחה על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה..... - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/07/2013אם עברו חודשיים ואין סימפטומים באיבר המין - לא נדבקת. אם יש לך הרפס מסוג 1 יש לך גם נוגדנים לו כך שהדבקה חדשה באותו סוג של הרפס אינה סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)