מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכת תפירהאריקה25/03/2008
שלום,
האם ניתן להידבק מדקירה קטנה של סיכת תפירה בhiv אם קודם לכן נדקר נשא/חולה
כמה זמן שרד הנגיף על הסיכה בכמות של דקירה???
שאלה נוספת...
במשך שהותי בעבר בבי"ח חוברתי לאינפוזיה שבמהלך השהות לא היה צורך תמידי לשימוש בה אלא מידי פעם הפחד שלי שמא האינפוזיה שהיתה בצד לא שלי במידה וכן אם נשאר נוזל של דם ממשהו אחר בצינור כמה זמן הנגיף שורד (לא תוכל לנקוב לי בזמן אלא בערך??)
ושאלה מתוך הידע המקצועי שלך האם יש סימן כלשהו שצוות הרופאים/אחיות יודעים למי שייכת האינפוזיה
קצת בחרדה מזה אשמח אם תוכל לענות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר סרג' גרדשטיין28/03/2008שלום רב,
הבעיה העיקרית שלך היא כמובן חרדה ולא מחלה זיהומית כלשהי, וכדאי לטפל בכיוון הזה ...בנוגע לסיכה , סיכויי ההדבקה ב HIV אפסיים , על אחת כמה וכמה אם הסיכה לא עברה מיידית מגופו של נשא לגופו של אדם אחר. וירוס האיידס אינו שורד מחוץ לגוף יות ר מכמה דקות.
בנוגע לאינפוזיה, לא סביר שהחלפה כזו התרחשה. על גבי השקית של האינפוזיה אמורים להיות פרטים כולל שם המטופל. גם אם התרחשה , הסבירו שזה היה שייך דווקא לנשא נמוך אף הוא. מכפלת הסיכויים שגם התרחשה החלפה ושההחלפה נעשתה עם נשא HIV הופכת את הסבירות לאירוע כזה דומה לסבירות לזכות בפרס הגדול בלוטו.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)