האם הידבקות במחלות מנשיקה צרפתית הן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הידבקות במחלות מנשיקה צרפתית הן
    ניסים
    28/08/2013

ב100%. התנשקתי עם מישהי צרפתית שבוע שעבר ואין לי מושג איזה מחלות יש לה, אבל הבנתי שהיא מתנשקת הרבה. השפתיים שלה נראו חלקות ללא שום פצעים וגם שלי.
    בכל זאת קצת מפחיד אותי כל המחלות - מה הסיכוי שנדבקתי במחלה כלשהיא? ובאיזה צעדים עלי לנקוט כדי לברר זאת? סה"כ יש לי מערכת חיסונית די חזקה להערכתי כי לא חליתי במחלות עם חום או כאלה שדורשות טיפול תרופתי ב14 השנים האחרונות (אני בן 31). פעם אחרונה שהיה לי משהו רציני שהייתי מושבת לכמה ימים היה בתיכון - וזה גם די נדיר אצלי.

תוך כמה זמן מרגע הנשיקה מומלץ להיבדק, וסתם לידע כללי מה הסיכוי הידבקות מנשיקה חד פעמית אם היה לה נגיף כלשהו והוא לא היה פעיל?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם הידבקות במחלות מנשיקה צרפתית הן - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    28/08/2013

הסיכוי להדבקה במחלת מין בזמן נשיקה הוא אפסי.

אפשר להידבק בהרפס של השפתיים, אבל רוב הסיכויים שכבר יש לך את זה כי זהו נגיף שקיים אצל רוב האוכלוסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שאלות נוספות.

ניסים
    29/08/2013

מדי פעם לעיתים רחוקות צצים לי פצעים קטנים מאוד באיזור שבו השפה העליונה נפגשת עם השפה התחתונה. האם זה תסמין של הרפס השפתיים או של משהו אחר? (מופיע לי לעיתים רחוקות מאוד).

הרפס סימפלקס סוג 2 לא עובר בנשיקה צרפתית?

לפי התגובה הקודמת שלך הבנתי שאין בדיקה מסוימת שמומלצת עבורי ואני יכול להיות רגוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון קטן ומינורי בקשר למצב.

ניסים
    07/09/2013

מדובר כמובן על הרפס השפתיים.

טוב הפנים שלי עד ל 16 יום אחרי המגע. לא התמלאו בפצעים מוגלתיים וענקיים.
    הסתכלתי בראי ושמתי דגש והבחנתי בדברים מינורים (שאם לא הייתי לחוץ ומנסה לבדוק - לא הייתי מבחין בהם בכלל) אין לי מושג אם זה הרפס בעוצמה סופר חלשה, זיהומים אחרים או סתם מהלחץ דברים אחרים אני חושב שזה הרפס.

בכל אופן כנראה שאאלץ לעשות בדיקה כדי לבדוק את הנושא (יכול להיות גם שיש לי מקודם ואני לא מודע לכך). אני לא ארוץ מחר לקופת החולים מן הסתם. אבל לידע כללי, אחרי כמה זמן ניתן להיבדק?
    ומה אני צריך להגיד לרופא המשפחה? שאני רוצה לעשות בדיקה של הרפס? רופא המשפחה בדרך כלל שואל למה אני מעוניין בכזאת בדיקה או שהם לא מערימים קשיים?

תודה רבה, שנה טובה והמשך שבוע מהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו