הרפס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס
    אורלי
    23/09/2013

שלום.
    אתמול בערב הבחנתי בפצע באזור השפתיים החיצוניות שהיה גם מאד כואב. במראה הזכיר לי "פצע בגרות" מהסגנון שמופיע בפנים.
    עד עכשיו לא ראיתי שיש שלפוחית / יות באזור, פצעים נוספים, או תופעות אחרות. הפצע אדום וקצת פחות כואב לי מאתמול למרות שלא שמתי כלום.
    רופאת נשים שהייתי אצלה היום אמרה שזה לא נראה לה כמו הרפס.
    אך לפני כ- 7 חודשים הופיע פצע דומה ואז רופא נשים (אחר) אמר שזה בוודאות הרפס למרות שלא הפנה אותי אז לבדיקת משטח.
    התשובה של המשטח שעשיתי היום תהיה רק עוד כמה ימים.

1. רציתי לדעת אם הרפס חייב להופיע עם שלפוחיות / פריחה או שמה שתיארתי יכול להיות גם כן הרפס?
    2. התחלתי היום את הטיפול התרופתי (ואל- ציקלוביר) ותופעות הלוואי הרשומות בעלון מזעזעות ומפחידות אותי נורא. במידה וזה באמת הרפס, האם אפשר להימנע מהתרופה ולמרוח רק משחה חיצונית?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    23/09/2013

לא ניתן לדעת לפי התיאור אם מדובר בהרפס או לא. הרפס לא בהכרח נראה כשלוחית בהחלט יתכן שעד שרואים אותו החלק העליון התקלף והממצא נראה כמו פצע קטן.
    אם זה הרפס, טיפול דרך הפה לרוב יעיל יותר מאשר טיפול מקומי.
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו