מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שתן למחלות מיןאלמוג08/01/2014
לאחר חודש וחצי מקיום יחסי מין מוגנים עשיתי בדיקת STD PCR, כשהגעתי לקופת חולים ולקחתי מבחנה לאחר שמילאתי את המבחנה בשתן צריך להכניס דוגמית כזאת שתשאב מהבמחנה את השתן, בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריך לדחוף הדוגמית אז אמרתי לעוזרת אחות.שנייתה שם והיא העבירה את כל השתן למבחנה חדשה ואז הכניסה את הדוגמית ושאבה איתה את השתן, אני מוטרד מכך שכתןצאה מהעברת השתן ממבחנה למבחנה המפגש המהיר עם האוויר יכוול בעצם לשבש את אמינות התוצאות של הבדיקה, יש לציין שהבדיקה יצאה שלילית.לגבי כל המחלות .
כמו כן שאלה נוספת עשיתי את בדיקת ה std pcr לאחר חודש וחצי מהמקרה וכשתסמיני הצריבה שהייתה לי לעיתים רחוקות לתקופה של חודש, את הבדיקה עשיתי לאחר שהצריבות חלפו, האם זה בסדר מבחינת תוצאות הבדיקה או שצריל לקיים את הבדיקה רק כשסמינים כמו למשל צריבה עדיין מתקיימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן למחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/01/2014שלום רב,
מגע של השתן עם אוויר החדר לא פוגע באמינות הבדיקה.
התוצאה מעידה שאין לך מחלת מין - גם אם היתה בזמן שהיתה צריבה, כעת המחלה חלפה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עדכון
עידן11/01/2014תודה רבה, אז אני מבין מהדברים שלך שבעצם הבדיקה תקפה לכל תקופת זמן לא משנה אם יש תסמינים או לא , היא נותנת מענה אם יש מחלת מין או אין גם אם אין תסמינים .
עכשיו עוד שאלות נוספות :
1. את הבדיקה עשיתי לאחר חודש וחצי- האם זהו מספיק זמן ? קראתי על כלמידיה או זיבה שזה גבולי באיזשהו אתר .
2. לפני כשבועיים האורולוג אמר לי שמבחינה אורולוגית אין מה לבדוק עוד אצלי ,אך אני עדיין חושש ,למשל עגבת, חייב להופיע תסמינים למחלה ? (עברו 3 חודשים מאז המקרה)
3. החלו לי כאבים קטנים מדי פעם באזור האחורי של הביצה הימנית (זה החל לפני מספר ימים לאחר אוננות כלשהו אבל יכול להיות שעכשיו זה פסיכולוגי כי כשאני יוצא איני חש בזה ואפילו שחקתי כדורסל אתמול אך בבית אני מרגיש מדי פעם), כאב ביצים זה תסמין של מחלת מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה
עידן12/01/2014..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עדכון - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר12/01/2014הבדיקה תקפה ליום בו היא בוצעה. היא לא יכולה להעיד על חשיפה יום קודם, וכמובן שלא תגלה הדבקה שתקרה מחר.
6 שבועות זה פרק זמן בהחלט מספק לגילוי של זיבה או כלמידיה.
התסמינים שאתה מתאר לא קשורים, קרוב לוואי, למחלת מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה אחרונה
עידן13/01/2014ומה לגבי עגבת ? חייב להיות לה תסמינים ?
קראתי שלא חייב שיהיו לה תסמינים ומצד שני האורולוג אומר שחייב להיות תסמינים ,והייתה לי מין פריחה/גירוי עם יובש הראתי לאורולוג הוא אמר לי שזה לא קשור .
הוא אמר שמבחינה אורולוגית אין לו טעם לשלוח אותי לבדיקה כזאת , ואני חושש עדיין .
ובאמת שאלה אחרונה הסיפור שלי הוא יחסי מין עם נערת ליווי עם קונדום שלא זכורות לי בעיות עם הקונדום אך אין לדעת כי חשתי צריבה 4 ימים אחרי המקרה ,הצריבה נרגעה לאחר יומיים מאז שהתחילה, אך נמשכה כחודש וחצי לעיתים רחוקות במצבים של שתן של בוקר ולעיתים באוננות במקלחת למשל ,כיום אני חש צריבה קטנה בתחילת השתן לכמה שניות רק בימים שאני בקושי שותה מים, או לפעמים כמה שניות בהתאפקות ממושכת.
הגיוני שכל התסמינים הללו נבעו רק מרגישות העור לקונדום ולחומר סיכה שהיא מרחה על הקונדום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה אחרונה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/01/2014איתי שלום,
כמו כל מחלה גם לעגבת לא תמיד יש סימפטומים עם ההדבקה, אולם זה המצב הפחות שכיח. לרוב ישנם סימפטומים.
לפי תיאורך אין סיבה ללחץ, נקטת אמצעי זהירות ואין סיבה לחשוש להדבקה.
צריבה במתן שתן ובאוננות לא מתאימה לגירוי עורי שהוא חיצוני ולא בתוך השופכה.
דדרכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הבהרה
עידן13/01/2014תודה על כל העזרה אך לא הבנתי את המשפט "צריבה במתן שתן ובאוננות לא מתאימה לגירוי עורי שהוא חיצוני ולא בתוך השופכה"
את מתכוונת שזה לא יכול להגרם מגירוי/רגישות מקונדום ?
כי זה אכן מה שאת אומרת אז המקרה עוד יותר מפחיד אותי כי זה אף פעם לא היו לי צריבות כאלה והן החלו כ 4 ימים לאחר קיום יחסי המין, ואם זה לא בגלל הקונדום סביר להניח שיש לי מחלה כלשהי לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הבהרה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/01/2014גירוי ממגע הוא גירוי עורי, חיצוני. גירוי מקונדום לא אמור לגרום לצריבה במתן שתן בהנחה שהצריבה היא מתוך השופכה. ולא במגע השתן עם העור. אם יש עדיין צריבה, פנה שנית לבדיקת אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,הבהרה
עידן13/01/2014ראשית תודה באמת,יש לי צריבה קלה ל 2 שניות בתחילת השתן לעיתים במקרים של התאפקות או שתן ראשון למשל , ועברתי STD PCR ובדיקת שתן כללית+תרבית ויצא תקין .
אך בוודאות הייתה לי צריבה מורגשת כפי שטענתי ליומיים בשתן מספר ימים לאחר קיום יחסי המין ..והיה לי גם בשופכה בערך לשבועיים-חודש לפעמים ...
האורולוג טען שמבחינה אוורולוגית נבדקתי לגבי השתן ואין לו מה לעשות , מה את ממליצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עידן13/01/2014כשאני אומר כשהיה לי גם צריבה בשופכה זה לא על סמך שבדקתי את זה איכשהו שזה בא בוודאות משם , הכוונה בזמן שהוצאתי זרע, אני לא אומר שבטוח שהצריבה באה מהשופכה ולא מהמגע עם העור, אני רק מציין שבעת פליטת זרע לתקופה של שבועיים-חודש מהמקרה חשתי צריבה קטנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/01/2014אתה חוזר ומבקש אבחנות והשערות והמלצות על טיפול ואין אפשרות לעשות זאת במסגרת הפורום. עליך לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)