מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבה מסתורית.אלעד21/01/2014
שלום,
אני בן 23 ובזוגיות עם גבר בן גילי שלוש וחצי שנים. לפני כחודש סבלתי מזיבה שחזרה פעם שנייה בהפרש של שנה. העניין הוא שסיבת ההידבקות לא ברורה ואיננו מרגישים בטוחים כרגע בקיום יחסי המין.
לפני כשנה קיימתי יחסי מין אוראליים בלבד עם בחור שאינו בן זוגי. כמה שבועות לאחר מכן התחילה לי זיבה. הייתי מוטרד מאוד וכמובן חשבתי שזה הגיע ממנו. טופלתי בזריקה ובשני סוגי אנטיביוטיקה, ביצעתי לאחר מכן בדיקה חוזרת לזיבה ולכל מחלת מין אחרת ונאמר לי שאני נקי. יידעתי את בן זוגי וגם את הבחור השני לגבי המאורע. שניהם נבדקו (הראו לי את התוצאות בהעתק מקורי!) ונמצאו נקיים מגונריאה אך חבר שלי היה עם כלמידיה וטופל בהתאם.
חזרתי לקיים יחסי מין עם בן זוגי. שנה לאחר מכן (לפני כחודש) סבלתי עוד הפעם מזיבה. חשוב לי להגיד שהפעם לא היו שום דברים מחוץ ליחסים. ההידבקות מאוד הפתיעה אותי ואני דיי בדיכאון כיוון שזו אינה תחושה נעימה כלל ומעמידה את הזוגיות במצבי אי אמון לא קלים.
אני שוקל מה יכולה להיות הסיבה לכך: אולי אחד מאיתנו נושא זאת בגרון או בכלל ללא יודעין? אולי יש דרכי הידבקות מעבר לסקס? יש לציין שבן הזוג שלי עבר בדיקה נוספת של מחלות מין ונמצא נקי הפעם מכל דבר שהוא.
אנחנו כבר יותר מחודש לא מקיימים מגע מיני כי אנו רוצים לדעת בוודאות שאנו לא מדביקים אחד את השני ברוטציה ובעיקר רוצים להבין איך להסיר כל חשש ולהמשיך לקיים יחסי מין באופן תקין ובטוח?
תודה על ההקשבה- מתנצל על אורך ההודעה אך היה חשוב לי להביא את כל הפרטים לידיעתך.
אלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה מסתורית. - תגובה
ד``ר רונן הולנד22/01/2014הדרך הנכונה היא לטפל בשני בני הזוג סימולטנית בטיפול מלא של צפטריאקסון ואזיטרומיצין כדי למנוע מקרים של העברת פינג-פונג. בחלק מהמקרים יש נשאות ללא סימפטומים וללא הוכחה בבדיקות שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על התגובה!
אלעד22/01/2014אני טופלתי במקרה האחרון של הזיבה וגם בזה שהיה לפני שנה בזריקת סטריפקסון , בזטו ובמטרוג'יל. הבן זוג שלי טופל פעם שעברה בזריקת רוצפין ודוקסילין והפעם ברוצפין,דוקסילין וציפרודקס.
השאלה עדיין נותרה בעינה: אני לא שקט ולא מוכן לקיים יחסי מין כשאני חווה הידבקויות "מסתוריות". אם שנינו טופלנו וראינו שהבדיקות יצאו תקינות לאחר הטיפול איך יכול להיות שנדבקתי שוב? ומה אני צריך לעשות בנקודת הזמן הזו על מנת להסיר *כל חשש* של נשאות בגרון או בכל מקום אחר אפשרי ולחזור לקיים יחסי מין בטוחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)