חיסון גרדסיל תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון גרדסיל תופעות לוואי
    אדר
    29/03/2014

שלום
    אפתח ואציין שאני בת 23 בריאה. "חולשה" "כאב ראש" וכו' אלו דברים שאני שומעת עליהם רק מחברות. גם בחורף לא נדבקת בשפעת וכו' אף פעם.

עשיתי חיסון גרדסיל לפני חצי שנה (זריקה ראשונה) והשבוע את האחרונה. בשתי הזריקות הראשונות לא הרגשתי תופעות לוואי (כלל). אבל השבוע בזריקה שלישית:
    * אזור הזריקה כואב. עברו 3 ימים אז קצת פחות אבל עדיין מורגש.
    * באותו יום, ולמחרת, היו שלשולים. יש לציין שביום הראשון הם היו על גבול הכמעט בלתי נשלטים. הריח מאוד חזק ולא טבעי.
    * התחושה הכללית שלי אמנם טובה, אך זה גרם לי התייבשות.

קראתי פורומים בחו"ל, ואומרים שהתופעות האלה קורות ב-4% מהמקרים. אבל לא כתוב כמה זמן. כמה זמן עלי לחכות עד פנייה לרופא? כיצד רופא יוכל לעזור, מה עושים במקרה כזה?
    בחלק מהמקרים, מטופלים סיפרו כי דווח להם שאלו סימפטומים של הרעלת מתכת. האם יש קשר בין גרדסיל למתכות?

סליחה על פרץ השאלות. המצב לא אפייני לי ואני מודאגת. כמה ימים עלי להשלים עם הסימפטומים?

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון גרדסיל תופעות לוואי - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    31/03/2014

אדר שלום,
    שלשול אינו תופעת לוואי שכיחה של החיסון. אמנם היא דווחה באחד המחקרים ב 3.6% מהמחוסנות, אך גם ב-3.5% מקבוצת הביקורת שלא קיבלה חיסון, כך שלא ניתן לקשור אותה בהכרח למתן החיסון.
    איזור הזריקה אכן יכול לכאוב לאחר החיסון וזו תופעת לוואי שכיחה שחולפת.
    אם השלשולים ממשיכים פני לרופא המשפחה שלך - סביר להניח שלא מדובר בתופעה שנגרמה כתוצאה מהחיסון.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו