כמה שאלות לגבי מחלות מין-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי מחלות מין-
    לבנדר
    25/04/2014

1.האם אפשר להדביק ולהדבק במחלות מין ע"י "מין יבש"(כלומר בלי חדירה) וע"י "להביא ביד אחד לשני"?
    2.האם אפשר לבקש להבדק באופן כללי למחלות מין ע"י הקופ"ח בצורה דיסקרטית(כלומר שזה לא יהיה רשום ברשומות הרפואיות),ואם כן אז לאיזה רופא לפנות-עור ומין/גניקולוג/אורולוג?צריך הפנייה מרופא משפחה בכול זאת?
    3.הבנתי שלא בודקים את כול הבדיקות למחלות מין אם אין צורך(נגיד היה לי מעט פרטנרים מיניים),-למה ??אם אדם רוצה לוודא ולעשות סקר על עצמו לפני התחלת מערכת יחסים חדשה אז למה לא מאפשרים לו לעשות בדיקה כוללת?לא עדיף כבר אם לוקחים דם נגיד,אז לבדוק הכול(איידס,כלמידיה,עגבת ,הפטיטיס וכו.וכו..)בגלל העלות הכספית?כמה זה יעלה לי בכלל?
    4.הבנתי שיש באיזור המרכז מרפאת משרד הבריאות-לוינסקי אבל אני חושש ללכת לשם,גם מהפחד להדבק שם במחלות אחרות כמו שחפת בגלל האוכלוסיה שבטח מגיעה לשם(לא מתכוון להיות גזעני-אבל זאת האמת לצערנו).מה אתם מציעים?האם המקום סטרילי ודיסקרטי, ואיך להמנע מלהידבק שם במשהו?
    5.לגבי איידס-האם זה נכון שזאת הבדיקה שלוקחת הכי הרבה זמן עד שמגיעים התוצאות?חודש וחצי?והאם צריך לחזור עליה שוב לאחר חצי שנה?אשמח למידע עדכני
    4.לגבי וירוס הפפילומה שהבנתי שהוא בעיתי בעיקר לאישה-בודקים אותו או שצריך לעשות באופן פרטי בדיקה בבתי חולים(צביעה הבנתי?)?
    5.קראתי באתר של מרפאת לויסקי,שבעצם יש תקופת דגירה לכול מחלה.אז אם אני ובת זוגתי,לא קיימנו יחסים מעל3 חודשים,זה אומר שכול הבדיקות למחלות מין יהיו עם תשובה אמתית(קראתי שהמחלה עם הכי הרבה זמן דגירה זה 3 חודשים?).
    מתנצל מראש על כול השאלות הרבות.אני ובת זוגתי החדשה לא מעונינים להשתמש בקונדום בכלל אבל רוצים לנהוג באחראיות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות לגבי מחלות מין-

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי מחלות מין- - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    28/04/2014

1.האם אפשר להדביק ולהדבק במחלות מין ע"י "מין יבש"(כלומר בלי חדירה) וע"י "להביא ביד אחד לשני"? - כן, יש מחלות שעוברות במגע עור בעור, כמו הרפס.
    2.האם אפשר לבקש להבדק באופן כללי למחלות מין ע"י הקופ"ח בצורה דיסקרטית(כלומר שזה לא יהיה רשום ברשומות הרפואיות), - לא, כל בדיקה שנבדקת מוזנת למחשב הן במתן הפניה והן בתשובה.
    3.הבנתי שלא בודקים את כול הבדיקות למחלות מין אם אין צורך(נגיד היה לי מעט פרטנרים מיניים),-למה ? - אין הנחיה לרופאים לבצע או לא לבצע בדיקות, אולם ברוב המקרים מדובר בבדיקות מיותרות אם אתה בסיכון נמוך למחלות מין ואין לך סימפטומים, ולכן אין סיבה לבצען (גם מבחינה רפואית וגם כלכלית).
    4.הבנתי שיש באיזור המרכז מרפאת משרד הבריאות-לוינסקי אבל אני חושש ללכת לשם,גם מהפחד להדבק שם במחלות אחרות כמו שחפת - אם אתה לא בא במגע הדוק עם אנשים אחרים אין סיבה שתדבק.
    5.לגבי איידס-האם זה נכון שזאת הבדיקה שלוקחת הכי הרבה זמן עד שמגיעים התוצאות?חודש וחצי?והאם צריך לחזור עליה שוב לאחר חצי שנה? - כן.
    4.לגבי וירוס הפפילומה שהבנתי שהוא בעיתי בעיקר לאישה-בודקים אותו או שצריך לעשות באופן פרטי בדיקה בבתי חולים(צביעה הבנתי?)? - לא ניתן לבדוק נשאות וירוס הפפילומה ככלל, ישנן בדיקות PCR שבודקות רק קיום זנים בעלי סיכון גבוה להתפתחות סרטן והן מבוצעות בשלב זה באופן פרטי או במקרים ספציפים במרפאות צוואר הרחם לנשים.
    5.קראתי באתר של מרפאת לויסקי,שבעצם יש תקופת דגירה לכול מחלה.אז אם אני ובת זוגתי,לא קיימנו יחסים מעל3 חודשים,זה אומר שכול הבדיקות למחלות מין יהיו עם תשובה אמתית - כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלות

לבנדר
    01/05/2014

תודה על התשובות.ובהמשך אליהם:
    1.לגבי השאלה הראשונה שלי-אם לי ולבת זוגתי אין סימפטומים כלל,ולא היו לנו הרבה פרטנרים(בממוצע 5 לכול אחד זה הרבה?),אז אם אנחנו נוגעים רק אחד בשני("מביאים ביד")-יש סיכוי גדול להדבק במחלות?
    ואם ככה,אז אין סיכוי להדבק גם ע"י מגע רגיל או נשיקות פשוטות אפילו??
    2.לאיזה רופא בקופ"ח צריך לגשת בשביל לבקש הפנייה לבדיקות למחלות מין?עור ומין ,גניקולוג אורולוג..?
    3.כמה זה עולה בערך לעשות את הבדיקות האלו?(דרך קופ"ח או מרפאת לוינסקי -עוד לא החלטנו)ודרך אגב,אפשר לבצע אותם באופן פרטי אצל רופאים או מרפאות פרטיות ?כדי שזה יהיה יותר חסוי והתוצאות אולי יגיעו יותר מהר.
    4.לגבי וירוס הפפילומה-אז אין דרך לבדוק אם אני נשא לדוגמא,ויכול חלילה להדביק את זוגתי?
    5.לגבי בדיקת האיידס-לוקח חודש וחצי עד שמגיעות התוצאות?ומתי ואם צריך לחזור עליה שוב(נניח שלא קיימנו שנינו יחסים עם אחרים יותר מחצי שנה)?

תודה על התשובות וביהור הספקות..זה פורום נהדר כי קשה לדבר על זה עם רופא משפחה פנים מול פנים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלות - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    03/05/2014

שלום רב,
    אני שמחה שאתה מרוצה מהפורום, עם זאת הוא לא תחליף לבדיקה אצל רופא.
    לחלק מהשאלות שאתה שואל אין תשובה ברורה - אי אפשר לחשב "מה הסיכוי" שתעבירו מחלות מין זה לזו, אין לכך נוסחה. אם אתם מעונינים לקיים יחסי מין בהמשך וחוששים להדבק במחלות, פנו כל אחד מכם לרופא משפחה, אורולוג או רופא נשים לקבלת הפניה לבדיקות סקר למחלות מין. יש אפשרות כמובן לבצע בדיקות באופן פרטי, את המחיר עליך לברר במעבדה הפרטית.
    תשובה של בדיקת איידס לוקחת כמה שבועות, ומומלץ לחזור עליה לאחר 3 חודשים.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו