מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד ניתן ליצור קשרים .. עם הרפס..נועה12/05/2014
שלום
בן זוגי היחיד שהיה לי הדביק אותי לצעיר בהרפס בגיל 22(וברח..
מאז אני כבר כ6 שנים לבד ולא מצליחה ליצור קשרים עם בחורים , בשל הרתיעה מהמחלה.
רציתי לשאול בבקשה, את דעת הגולשים וגם את הרופאים..
כיצד ניתן ליצור מערכת זוגית במצב כזה ?
בחו''ל המודעות הרבה יותר גבוהה לנושא המחלות ,יש קבוצות תמיכה ואף אתרי הכרויות מיוחדים... בארץ אין ..
אם כן הכיצד ניתן לבנות מערכת יחסים במצב זה ?
אני מרגישה שהבחור ההוא פשוט הרס את חיי .. לא רק גרם לי נזק גופני לחיים שלמים.
אשמח לעצה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן ליצור קשרים .. עם הרפס.. - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/05/2014נועה שלום,
הרפס הוא מחלת מין שכיחה מאד, מציקה אך לא מסוכנת, ויש לה טיפול טוב כולל טיפול מונע שניתן לקחת הן למניעת התלקחויות והן למניעת הדבקה. אין כל סיבה להמנע ממערכת יחסים בגלל הרפס, אין סיבה להתבייש. לא ציינת אם בשש השנים שחלפו היו לך התלקחויות של המחלה או שהיא אינה פעילה כלל. אם שש שנים את נמנעת מיצירת קשר זוגי עם בחורים, עולה השאלה האם לא יצרת דמוניזציה של המצב במהלך השנים ושכנעת את עצמך שאין לך אפשרות להיות בזוגיות....אני ממליצה לך לפנות לטיפול וייעוץ יותר מעמיקים ממה שאפשר לתת במסגרת פורום אינטרנט.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נועה15/05/2014שלום דוקטור!
תודה על תשובתך.
אני יודעת כמובן שהמחלה לא מסוכנת ורק מציקה .
וכמובן שלא שכנעתי את עצמי שאיני יכולה להיות במערכת יחסים
הבעיה היא עם הסטיגמה והרתיעה של פרטנרים ממשמע המחלה .
את בתור רופאה רואה את זה כמשהו לא מאיים ושולי , אך בחור שרוצה לקשור קשר עם בחורה,ושומע על העניין..
אכן קיים קושי בלצאת לדייטים ולספר זאת בהמשך .. בספרות המקצועית נכתב רבות על ההשפעות The Psychological Impact of Genital Herpes .. בפורומים רבים בארה''ב קראתי על אנשים שלקח להם זמן רב עד שחזרו לצאת עם בני המין השני \ או עד שמצאו בן-זוג .
גם לאור הפסיקה (ניתן לבדוק בגוגל Herpes Lawsuits ) בארה''ב וניתוח השופטים לעניין השלכות ההדבקה , עולה כי הפגיעה בחיי האישה (או הגבר ) אינה פשוטה כלל וכלל.
נפסקו מליוני דולרים לנשים שנדבקו ונכנסו לדיכאון ולחרדה קשה לאחר שלא יכלו ליצור יותר זוגיות (וכן גם על הפגיעה הגופנית לצמיתות) . כמובן שהכסף לא מפצה על הפגיעה, אך הוא רק ממחיש את ההכרה בעוצמתה . לא בכדי קמו אתרי הכרויות בארה''ב לאנשים שנדבקו בכדי להקל עליהם את ההתמודדות .
מאחר והמצב בישראל שונה ,שאלתי לדעתך , כיצד ניתן להתמודד עם המצב .
כמו כן רציתי לשאול האם ייתכן שלא יופיעו נוגדנים זמן רב לאחר הדבקה למרות שרופא נשים טוען שאכן יש הרפס ? והבן זוג הודה שהוא היה נשא של הרפס ..אך לא סיפר..
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)