מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר יקר !מירב16/04/2008
1. קראתי שבדיקה לאיתור כלימידיה ניתן לבצע רק 3 - 5 שבועות לאחר המגע.....מזאת אומרת? אם המגע התרחש לפני כשבוע ואני רוצה עוד כמה ימים לבדוק, אז לא יאתרו אותה....?
שאלה נוספת - אם הרופא מחליט לתת לי דוקסילין 100 (שמעתי שזה מחסל את המחולל), למשך 10 ימים לפני שהגיעה אבחנת מעבדה, האם תרופה זו מחסלת את המחולל? כיצד יודעים שהוא חוסל?
*העניין הוא שיש לי דימומים וכאבי בטן תחתונה כיומיים אחרי המגע ואני בהיסטריה נוראית...
2. לגבי זיבה - האם ניתן להיבדק 3 - 5 ימים לאחר המגע? מהי התרופה היעילה ביותר לחיסול המחולל?
3. האם בדיקת תרבית שנשלחת ע"י רופאת נשים לא יכולה לגלות את הזיבה והכלימידיה?
4. מהי בדיקת pcr - אני צריכה להטיל שתן ואז נלקח למעבדה?????????
5. אין לי הפרשה חשודה או סימנים מובהקים, לא יגלו את המחולל?
6. נניח שעד שנבדקתי עבר חודש מרגע המגע ואז קיבלתי טיפול במידה ויש - האם במידה והייתה דלקת, האם נוצר נזק, או שלא ייתכן שבזמן כ"כ קצר נוצר נזק? כיצד בודקים זאת? האם אפשר לבקש מרופאת נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה
ד``ר שרגא וקסלר16/04/20081. קראתי שבדיקה לאיתור כלימידיה ניתן לבצע רק 3 - 5 שבועות לאחר המגע.....מזאת אומרת? אם המגע התרחש לפני כשבוע ואני רוצה עוד כמה ימים לבדוק, אז לא יאתרו אותה....?
--תרבית [שכבר לא עושים כיום] מאפשרת גילוי של החיידקים כ 3-5 שב לאחר המגע. בדיקת PCR שהיא רגישה יותר מאפשרת גילוי כבר אחרי שבוע.
שאלה נוספת - אם הרופא מחליט לתת לי דוקסילין 100 (שמעתי שזה מחסל את המחולל), למשך 10 ימים לפני שהגיעה אבחנת מעבדה, האם תרופה זו מחסלת את המחולל? כיצד יודעים שהוא חוסל?
--על פי בדיקת PCR
2. לגבי זיבה - האם ניתן להיבדק 3 - 5 ימים לאחר המגע? מהי התרופה היעילה ביותר לחיסול המחולל?
--הרופא המטפל שיכיר אותך יקבע את הטיפול.
3. האם בדיקת תרבית שנשלחת ע"י רופאת נשים לא יכולה לגלות את הזיבה והכלימידיה?
--לרוב לא.
4. מהי בדיקת pcr - אני צריכה להטיל שתן ואז נלקח למעבדה?????????
--כן
5. אין לי הפרשה חשודה או סימנים מובהקים, לא יגלו את המחולל?
אם המחולל ישנו הוא יתגלה גם אם אין לך סימנים.
6. נניח שעד שנבדקתי עבר חודש מרגע המגע ואז קיבלתי טיפול במידה ויש - האם במידה והייתה דלקת, האם נוצר נזק, או שלא ייתכן שבזמן כ"כ קצר נוצר נזק? כיצד בודקים זאת? האם אפשר לבקש מרופאת נשים?
--בהתאם למשך המחלה, לתלונותייך ולממצאים תקבע הרופאה אלו בדיקות יש לעשות.
תוכלי להרחיב ידיעותיך על כלמידיה באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)