מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה איתי?שרה08/10/2014
היי
אני בת 21 לפני חודשיים עברתי ניתוח לייזר להסרת קונדילומה מפושטת באזור פי הטבעת.
לפני שבוע החלו לי כאבים בלתי נסבלים ברגליים ובנרתיק, הרופא קבע שזה הרפס, ולצערי
'זכיתי' בעוד מחלת מין..:/
השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שמחלות מין ווירוסים יחדרו לגוף בקלות כזאת, אחת
אחרי השניה? או שזה בגלל שמערכת החיסון שלי חלשה מדי?? האם מי שיש לו הרפס,
בהמשך יכול לסבול גם מאיידס?
יש לציין כי בעברי שכבתי עם לא מעט גברים ותקופה קצרה שהייתי נערת ליווי..
מה שכן תמיד הקפדתי על קונדום, חוץ משתי פעמים יחידות שאני זוכרת , הקונדום היה תנאי
לקיום יחסים... עכשיו השאלה היא האם הקונדום לא מגן מפני מחלות מין הגנה מלאה?
האם יכול להיות שמשתי הפעמים היחידות האלה נדבקתי בוירוסים האלו?
שאלה אחרונה לגבי הרפס, האם הוא יכול לעבור לגוף באמצעות מין אוראלי שאני יורדת לגבר
בלי קונדום, ואין לו תסמינים חיצוניים של הנגיף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה איתי? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר10/10/2014שרה שלום,
ראשית, הדבקות במחלת מין אכן מעלה את הסיכון להדבק במחלות מין נוספות, סטטיסטית, יתכן שזה נובע מכך שלכל מחלות המין אותם גורמי סיכון. קיום יחסים עם פרטנרים רבים כמובן מעלה את הסיכון להדבק במחלות מין, ואין לזה קשר עם מערכת החיסון של הגוף.
הרפס וקונדילומות הן שתי חלות מין שקונדום אינו יעיל בהגנה מהן, מפני שהן עוברות במגע של עור בעור ולא בנוזלי גוף. הרפס בהחלט עלול לעבור במין אוראלי.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)