מה קורה איתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה איתי?
    שרה
    08/10/2014

היי
    אני בת 21 לפני חודשיים עברתי ניתוח לייזר להסרת קונדילומה מפושטת באזור פי הטבעת.
    לפני שבוע החלו לי כאבים בלתי נסבלים ברגליים ובנרתיק, הרופא קבע שזה הרפס, ולצערי
    'זכיתי' בעוד מחלת מין..:/
    השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שמחלות מין ווירוסים יחדרו לגוף בקלות כזאת, אחת
    אחרי השניה? או שזה בגלל שמערכת החיסון שלי חלשה מדי?? האם מי שיש לו הרפס,
    בהמשך יכול לסבול גם מאיידס?

יש לציין כי בעברי שכבתי עם לא מעט גברים ותקופה קצרה שהייתי נערת ליווי..
    מה שכן תמיד הקפדתי על קונדום, חוץ משתי פעמים יחידות שאני זוכרת , הקונדום היה תנאי
    לקיום יחסים... עכשיו השאלה היא האם הקונדום לא מגן מפני מחלות מין הגנה מלאה?
    האם יכול להיות שמשתי הפעמים היחידות האלה נדבקתי בוירוסים האלו?

שאלה אחרונה לגבי הרפס, האם הוא יכול לעבור לגוף באמצעות מין אוראלי שאני יורדת לגבר
    בלי קונדום, ואין לו תסמינים חיצוניים של הנגיף?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה איתי?

הוספת תגובה

• מה קורה איתי? - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    10/10/2014

שרה שלום,
    ראשית, הדבקות במחלת מין אכן מעלה את הסיכון להדבק במחלות מין נוספות, סטטיסטית, יתכן שזה נובע מכך שלכל מחלות המין אותם גורמי סיכון. קיום יחסים עם פרטנרים רבים כמובן מעלה את הסיכון להדבק במחלות מין, ואין לזה קשר עם מערכת החיסון של הגוף.
    הרפס וקונדילומות הן שתי חלות מין שקונדום אינו יעיל בהגנה מהן, מפני שהן עוברות במגע של עור בעור ולא בנוזלי גוף. הרפס בהחלט עלול לעבור במין אוראלי.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו