מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגע מיני ומחלות מעיטל06/12/2014
שלום,
התחלתי לאחרונה לצאת עם מישהו. התראנו כבר מספר פעמים ללא מגע מיני, והוא סיפר לי שבן זוגו לשעבר בגד בו ואז הדביק אותו טרם הפרידה במחלת מעי כלשהי (לפני תשעה חודשים). הוא לא סיפר לי איזו מחלה, אך ציין שכבר עבר מספר ניתוחים (כן, ניתוחים) במערכת העיכול וייאלץ לעבור עוד. הוא ציין בפני שלא נוכל לקיים מגע מיני אוראלי ו/או אנאלי עד החלמה מלאה שלו, אך אנו כן יכולים להתנשק ולגעת והדבר לא מהווה סיכון להדבקה בשבילי.
אני חושש היות ואני לא מוצא מידע באינטרנט על מחלה עם סימפטומים כאלו. המידע היחיד שמתאים לפי התיאור שלו זה קוליטיס או קרוהן, אך אלה מחלות כרוניות שלא ברור לי הקשר שלהן למגע מיני לא מוגן.
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה פשר מחלת המעי הזו, והאם באמת אין סיכוי הדבקה במגע של נשיקה (התנשקנו המון עד כה, ולכן החשש שלי).
תודה רבה מראש,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני ומחלות מעי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר08/12/2014טל שלום,
אין אפשרות לתת אבחנה במסגרת הפורום, אני מסכימה איתך שהתיאור לא נשמע מתאים למחלת מין ויותר מתאים למחלות מעי דלקתיות כפי שציינת, יתכן שסמיכות הזמנים בין התפרצותה מחלה לקשר עם אותו בן זוג גרם לו להסיק שהדברים קשורים. אני חושבת שבן זוגך צריך לקבל שוב הסבר על מצבו מהרופא שעוקב אחריו ולהבהיר האם אכן יש קשר למחלת מין או לא.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)