וירוס פפילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וירוס פפילומה
    רננה
    17/12/2014

אנחנו נשואים 7 שנים עם ילד בן 8 ח'. לפי חצי שנה בעלי גילה יבלות באיבר מין. רופא עור צרב אותן בחנקן ואמר לו שזו קונדילומה. אצלי לא היו יבלות אבל למען הסר ספק עשיתי פולוקוסקופיה שהיתה תקינה. זה לא הרגיע אותי ועשיתי בדיקת PCR יקרה באופן פרטי ונמצאה נוכחות נגיף פפילומה. מאז ועד היום אין אצלי יבלות אבל שלשום חזרו היבלות אצל בעלי. כדי לוודא שאצלי אין עשיתי PAP אתמול והזמנתי תור לפולוקוסקופיה חוזרת. בעלי טוען שאני הדבקתי אותו שוב כי אני נשאית. יש לי כמה שאלות ואודה למתן תשובות לכולן.
    1. האם אני באמת נשאית?
    2. האם יכולתי להדביק את בעלי גם אם אין לי יבלות?
    3. אם לא אני הדבקתי אותו אז איך זה שהיבלות חזרו למרות הצריבה?
    4. האם מומלץ שיצרוב במחט חשמלית או לייזר במקום צריבה בחנקן?

תודה רבה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וירוס פפילומה

הוספת תגובה

• וירוס פפילומה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    17/12/2014

רננה שלום,
    לא ציינת לאיזה זן של נגיף הפפילומה נמצאת נשאית. יש זנים שונים, לא כולם גורמים לקונדילומות.
    יכול להיות שאת הדבקת את בעלך, או שהוא אותך, לא ניתן לדעת זאת. לא ניתן לדעת בוודאות מתי היתה ההדבקה, הנגיף נשאר בגוף שנים. הוא נשאר גם אחרי טיפול בקונדילומות ואין טיפול שמעלים אותו, כך שלא משנה איזה טיפול בעלך יעבור, יתכן שיהיו תקופות שהקונדילומות יחזרו. מומלץ להמנע מקיום יחסים בתקופה שיש קונדילומות ברורות, כל עוד אצלך לא היו יבלות יתכן שאת לא נשאית של הזן שגורם ליבלות וכדאי להזהר מהדבקה.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו