מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס גניטליאחת28/09/2015
שלום,
התחלתי לצאת עם מישהו ושכבנו פעם אחת עם קונדום. כעת אני בטוחה שהקשר הולך לכיוון רציני ולפני הפעם הבאה שנשכב אני רוצה לספר לו שיש לי הרפס. השאלה שלי היא כיצד לספר זאת? החבר הקודם שלי נפרד ממני בגלל זה , ממש לא רצה אפילו לגעת בי כשסיפרתי לו ולקח לי יותר משנה כדי להיות מסוגלת ליצור קשר עם בחור שוב ואני מאוד חוששת הפעם הזו. מה אני בדיוק צריכה לספר לו אודות ההרפס כדי שלא יבהל ויברח? איך להגיד? האם זה מדבק גם כשאין התפרצות? ההרפס מופיע לי על החלק החיצוני וולוה ועל הדגדגן תמיד. ואם הוא ירד לי ואין לי פצע אפשר להידבק? אם יש מגע של עור בעור ואין פצע זה גם מדבק? יש לי הרפס גם בשפתיים..אם אין פצע ואני יורדת לו זה גם מסוכן?
אני ממש אודה לתשובות . תודה על זמנכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב ששכחתי לציין
אחת29/09/2015שכחתי לציין שההרפס מתפרץ אצלי בכל מחזור, אך המחזור הזה לא , מאחר והתחלתי בטיפול מניעתי, אך בכל אופן אני מעדיפה להיות כנה בזוגיות שלי . וגם רציתי לדעת אם הדבקה יכולה להתרחש במגע של עור גם כאשר אין התפרצות.
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס גניטלי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר29/09/2015שלום,
טוב מאד שהתחלת בטיפול מניעתי. תמיד קשה לספר דבר כזה לבן הזוג, ומה שחשוב זה להדגיש כי ישנן דרכים להמנע מהדבקה - עצם העובדה שאת נוטלת טיפול מניעתי מפחית באופן מאד משמעותי את הסיכון להדבק, וכמובן להמנע ממגע כשיש נגעים פעילים.
יש סיכון להדבקה גם כשאין נגעים, הסיכון הזה הולך ויורד עם הזמן וגם הטיפול המניעתי שאת לוקחת מפחית אותו משמעותית.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)