כלמידיה - רק ביחסי מין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלמידיה - רק ביחסי מין?
    אנונימית
    24/10/2016

שלום, היו לי 2 בני זוג אחד אחרי השני, ועם שניהם קיימתי יחסי מין לא מוגנים. לאחר הפרידה מבן הזוג האחרון עברתי בדיקת PCR שיצאה חיובית לכלמידיה ולאוראופלזמה פרבום. שניהם עברו את אותה בדיקה שיצאה שלילית אצל שניהם. האם ייתכן כי נדבקתי בחיידקים ממקור אחר, ללא קיום יחסי מין? האם ניתן לסמוך על תוצאות הבדיקה או שמומלץ לעבור בדיקות נוספות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה - רק ביחסי מין?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    26/10/2016

שלום רב,
    כלמידיה עוברת בקיום יחסים (ומה שלא רלוונטי לך - עובר מאם לתינוק בזמן לידה), לא ניתן להדבק ללא מגע קרוב והדוק. גם מין אוראלי יכול להדביק.
    תוצאות הבדיקה אמינות אולם אין 100% ואם את לא בטוחה את יכולה לחזור עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אנונימית
    26/10/2016

הבדיקה שלי ודאית, אני רוצה להאמין. העניין המוזר הוא התוצאה השלילית אצל בני הזוג. האם ייתכן שהמחלה נעלמת מעצמה, ללא טיפול אנטיביוטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    27/10/2016

לא שכיח אבל יתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו