מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנגנון הדבקות במחלות מיןיוסי08/11/2016
שלום.
בהמשך לשאלתי מטה,
ברצוני לדעת בבקשה. כיצד גבר נדבק במחלות מין בזמן קיום יחסי מין?
אני יודע שיש מחלות עוריות בהם נדרש רק מגע ישיר של אבירי המין, ויש מחלות דם כמו hiv וצהבת. במחלות דם לא ברור לי כיצד מתרחש הדבקה. איך הוירוס חודר למערכת הדם?
והאם לדוגמא ניתן להדבק בצהבת b או c , במגע באיבר המין הגברי שלא במגע ישיר. כלומר על ידי מגע של כף יד באיבר המין שלפני כן נגע בהפרשות מאיבר המין הנשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/11/2016שלום,
הוירוס חודר דרך סדקים מיקרוסקופים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי השאלה השנייה
יוסי13/11/2016
האם לדוגמא ניתן להדבק בצהבת b או c , במגע באיבר המין הגברי שלא במגע ישיר. כלומר על ידי מגע של כף יד באיבר המין שלפני כן נגע בהפרשות מאיבר המין הנשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/11/2016הדבקה בדרך שתיארת פחות סבירה, אבל אפשרית תיאורטית אם יש מגע הדוק וממושך עם הפרשה שנשארה על היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסי15/11/2016תודה ד"ר על תשובתך,
אחדד מעט את שאלתי,
בקרתי במועדון במסיבת רווקים של חבר, אחד העובדות שם הכניסה את ידה ושיפשה לי את האיבר,
לא הייתה הפרשה רטובה על היד, אבל החשש שלי שהיא עשתה אותו דבר למישהו אחר והפרשה שלו הייתה על ידה לפני, בהנחה שהיא לא שטפה את ידיה, האם בדרך זאת ניתן להדבק בצהבת B או C ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/11/2016תיאורטית, אם היה נוזל זרע על היד שלה והיא היתה במגע ממושך איתך, זה יתכן - אבל הסבירות מאד נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)