שאלה לגבי בדיקת זיבה/קלמידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי בדיקת זיבה/קלמידה
    איתי
    11/03/2017

שלום,

אני כותב ממדינת עולם ראשון שאינה ישראל. אם התיאור למטה לא תואם את הנורמות בארץ זה בגלל זה.

גיל 26, לפני שבועיים היו לי הפרשות מהפין (צבע לבן-צהוב), רופא המשפחה אחרי שהראתי לו תמונות שלקחתי, נתן לי טיפול אנטיביוטי: אזיטרומיצין 250 מג׳ בוקר וערב, וציפרופלוקסצין 500 מג׳ 3 פעמים ביום - התרופות נלקחו במשך 6 ימים ובעיית ההפרשות נפתרה (החל מהיום השלישי הפרשות היו שקופות, עד היום השישי הכל נגמר).

הרופא נתן לי את הטיפול בלי להפנות אותי לבדיקות תחילה, אז אני לא יודע אם המחלה הייתה זיבה או קלמידה, או משהו אחר. בסיום הטיפול עשיתי בדיקות PCR לקלמידה וזיבה והתשובות חזרו שליליות (ההנחיה כאן, היא לא שתן של בוקר אלא אחרי שעתיים שלא היה מתן שתן).

עכשיו, שבוע אחרי הבדיקות, ושבועיים אחרי תחילת הבעייה, אני בריא, ואין שום בעיה.

אני בקשר שלוש שנים עם אותה חברה ובמהלך הקשר לא שכבתי ולא קיימתי שום מגע עם אף אחת אחרת. ביקשתי ממנה להבדק, הגניקולוג הפנה אותה לPCR קלמידה/זיבה (כמוני, ההנחיה הייתה שתן, אחרי לפחות שעתיים ממתן שתן קודם) והתשובות חזרו שליליות.

1. האם יכול להיות שPCR למחלות אלה אצל נשים יחזור שלילי אם הזיהום הוא ואגינלי או בפה? האם מומלץ לעשות בדיקות נוספות?

2. נראה שיש קונצנזוס ששתי המחלות הנ״ל יכולות לעבור רק במגע מיני. האם יכול להיות שחליתי במחלה אחרת שאינה מחלת מין עם סימפטומים דומים, או שאין מחלה כזאת?

3. אנחנו משתמשים באמצעי מניעה בכל מגע כל הזמן, חוץ מבמשחק המקדים, האם שימוש נכון בקונדום (כולל במשחק המקדים) אמור להגן מפני הדבקה במחלות הנ״ל? מאז שהבעיה התחילה נמנענו מקיום יחסי מין, ואני רוצה לדעת אם עם קונדום אפשר לחזור גם אם יש ספק.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיבה / קלמידיה

ד``ר רונן הולנד
    14/03/2017

הפרשות בצבע לבון צהוב מאוד משכנעות לקלמידיה /זיבה.

הטיפול שקיבלת אינו אידאלי אבל כנראה שהוא עזר.
    יתכן שבת הזוג שלך נושאת את החידק בגרון. בדיקת שתן מייצגת רק את המצב בשופכה. ממליץ שגם היא תקבל טיפול דומה לשלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו