מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי בדיקת זיבה/קלמידהאיתי11/03/2017
שלום,
אני כותב ממדינת עולם ראשון שאינה ישראל. אם התיאור למטה לא תואם את הנורמות בארץ זה בגלל זה.
גיל 26, לפני שבועיים היו לי הפרשות מהפין (צבע לבן-צהוב), רופא המשפחה אחרי שהראתי לו תמונות שלקחתי, נתן לי טיפול אנטיביוטי: אזיטרומיצין 250 מג׳ בוקר וערב, וציפרופלוקסצין 500 מג׳ 3 פעמים ביום - התרופות נלקחו במשך 6 ימים ובעיית ההפרשות נפתרה (החל מהיום השלישי הפרשות היו שקופות, עד היום השישי הכל נגמר).
הרופא נתן לי את הטיפול בלי להפנות אותי לבדיקות תחילה, אז אני לא יודע אם המחלה הייתה זיבה או קלמידה, או משהו אחר. בסיום הטיפול עשיתי בדיקות PCR לקלמידה וזיבה והתשובות חזרו שליליות (ההנחיה כאן, היא לא שתן של בוקר אלא אחרי שעתיים שלא היה מתן שתן).
עכשיו, שבוע אחרי הבדיקות, ושבועיים אחרי תחילת הבעייה, אני בריא, ואין שום בעיה.
אני בקשר שלוש שנים עם אותה חברה ובמהלך הקשר לא שכבתי ולא קיימתי שום מגע עם אף אחת אחרת. ביקשתי ממנה להבדק, הגניקולוג הפנה אותה לPCR קלמידה/זיבה (כמוני, ההנחיה הייתה שתן, אחרי לפחות שעתיים ממתן שתן קודם) והתשובות חזרו שליליות.
1. האם יכול להיות שPCR למחלות אלה אצל נשים יחזור שלילי אם הזיהום הוא ואגינלי או בפה? האם מומלץ לעשות בדיקות נוספות?
2. נראה שיש קונצנזוס ששתי המחלות הנ״ל יכולות לעבור רק במגע מיני. האם יכול להיות שחליתי במחלה אחרת שאינה מחלת מין עם סימפטומים דומים, או שאין מחלה כזאת?
3. אנחנו משתמשים באמצעי מניעה בכל מגע כל הזמן, חוץ מבמשחק המקדים, האם שימוש נכון בקונדום (כולל במשחק המקדים) אמור להגן מפני הדבקה במחלות הנ״ל? מאז שהבעיה התחילה נמנענו מקיום יחסי מין, ואני רוצה לדעת אם עם קונדום אפשר לחזור גם אם יש ספק.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה / קלמידיה
ד``ר רונן הולנד14/03/2017הפרשות בצבע לבון צהוב מאוד משכנעות לקלמידיה /זיבה.
הטיפול שקיבלת אינו אידאלי אבל כנראה שהוא עזר.
יתכן שבת הזוג שלך נושאת את החידק בגרון. בדיקת שתן מייצגת רק את המצב בשופכה. ממליץ שגם היא תקבל טיפול דומה לשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)