מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש מ-HIV ותסמינים מדאיגיםאריאל15/04/2017
לפני 19 ימים ביקרתי במכון ליווי וקיימתי יחסי מין ללא חדירה, אך כשהתקלחתי והתנגבתי עם המגבת נפתח לי פצעון שהיה לי בגב והחל דימום. לא שמתי לב לכך ונשכבתי על המגבות שעל מיטת העיסוי, ראשית על בטני. לאחר מכן קיבלתי עיסוי עם שמן והיה חיכוך של איברי המין של האישה עם גבי תוך כדי העיסוי, אם כי לא באיזור הפצעון המדמם. משהתהפכתי על גבי השתדלתי להימנע מהמיטה עצמה ולהישאר על המגבות, ואני מקווה שהצלחתי.
הפחדים העיקריים שלי הינם: (1)שבעת שקיבלתי עיסוי יתכן שהדימום זלג במורד גבי והתערבב עם הנוזלים של איבר מינה של האישה והשמן, (2) פריחה על צווארה של האישה ששמתי לה אליה, (3) שיתכן שהפצעון בא במגע עם איזורים במגבת שעלולים היו לספוג את הנוזלים של איבר מינה של האישה והשמן.
ביום שלמחרת החל אצלי גירוד כללי בגוף וזמן מה לאחר מכן החלו גם כאבי ראש והלמות עמומות באוזניים. יתכן שגם היתה עליה קלה בחום הגוף, אך איני בטוח. 9 ימים לאחר האירוע החל אצלי חום של יותר מ-37.5 מעלות בליווי תסמינים וויראליים, כגון כאבים/חום במפרקים, גירוי קל מאוד בגרון, שיעול יבש קל מאוד, עיטושים ונזלת קלים מאוד(ואלו האחרונים, כאמור, באינטנסיבות מאוד נמוכה). כ"כ, החלו בחילה וצרבת, ולחץ קל באוזניים. בנוסף, שמתי לב לניצנים של פריחה, או אף פריחה קלה, על הגב והחזה, בעיקר בחזה. נבדקתי אצל רופא משפחה פעמיים. בפעם הראשונה, כשבוע לאחר מועד החשש, הוא אבחן את הבעיה כמשהו שנקרא וירוס "סימבי". בפעם השנייה, כעשרה ימים לאחר מועד החשש, לאחר שהחל החום, הוא אמר שמדובר בשפעת. סיפרתי לו שאני חושש לגבי מגע מיני שהיה לי(מבלי לפרט), והוא הרגיע אותי ואמר שרוב הסיכויים הם שמדובר בשפעת, ולמען הסר ספק הפנה אותי לבדיקת דם כוללת. ביום ה-11 לאחר מועד החשש התחלתי לסבול משלשול מימי ותדיר ולחץ בבטן העליונה מצד ימין.
מאז, חלק התסמינים דעכו וישנו שיפור, אך אני עדיין מרגיש ברע. השלשול ניתן לשליטה באמצעות מזון יבש ומוצק, אך התוצאה היא שישנם פחות יציאות והלחץ בבטן נותר בעינו. מה גם שאם אזדמן לאכול ארוחה רגילה(כגון בשר), יום למחרת אסבול משלשול עד אשר כל כולה תצא מהמערכת. תסמיני האף והגרון ממשיכים גם הם, אך באותה אינטנסיביות קלה(אין כאב ממשי בעת בליעה). חום הגוף נע בין 36.6C ל-37.2C במהלך היום. יתכן שהפריחה החמירה מעט.
השאלות שלי הינן:
(1)האם המצב שתיארתי מהווה סיכון להדבקה ב-HIV?
(2)האם התסמינים מהם אני סובל עלולים להיות של HIV?
(3)האם יתכנו וירוסים או מחלות אחרים בהם הייתי יכול להידבק במכון הליווי בעלות תסמינים דומים?
(4)בכוונתי לחכות ל-28 ימים ממועד החשש כדי להיבדק(הבדיקות הם "קומבו" ו-PCR). האם הבדיקות תהיינה אמינות במועד זה?
אודה מאוד למענה ועזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם HIV
ד``ר רונן הולנד18/04/2017לפי התיאור הסכוי להדבקה ב HIV הוא נמוך ביותר. בדיקת קומבו היא אמינה מאוד 28 ימים לאחר המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה בבקשה
אריאל18/04/2017שלום רב ותודה רבה על המענה.
האם הנ"ל נכון גם לגבי HBV ו-HCV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד``ר רונן הולנד25/04/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)