חשש להידבקות בפפילומה קונדיומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש להידבקות בפפילומה קונדיומה
    נדב
    24/05/2017

שלום רב, לאישיתי גילו את וירוס הפפילומה בצוור הרחם שהגיע עד לטרום סרטני. לשמחתינאחרי תקופה זה נעלם והיא "נקייה".
    אנחנו לאורך כל התקופה קיימנו יחסי מין רגילים אוראלים ואף שיחקה לי בפי הטבעת.
    הבנתי שזה מאוד מדבק ועכשיו אני חושש שאני אדבק.
    חשוב לציין שכבר שלוש שנים אין לה כלום ולי אין שום סימפטומים.
    שאלתי היא איך אני יכול לדעת שלא נדבקתי?
    בפורומים אחרים הומלץ לי לעשות בדיקה של pcr hpv בגרון בעיין בפי הטבעת ובאיבר מין . אבל הבנתי ממה שקראתי בפורום הזה שאין לזה טעם וגם לא יודע איפה עודים זאת. מדוע זה מיותר?
    אני חושש לחיות בהרגשה שאולי אחלה בסרטן בגלל הדבקות. איך אוכל להירגע?
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין טעם לעשות PCR. אם אתה מאוד חושש אז אפשר לבצע משטח PAP מפי הטבעת לבדוק אם יש שם תאים חשודים לממאירות. שוב - דרגת החשד היא אפסית

ד``ר רונן הולנד
    24/05/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

נדב
    24/05/2017

תודה על התשובה.
    מה ההבדל בין פאפ ל pcr .
    איפה אני יכול לעשות את הבדיקה? ולמה דווקא רק מפי הטבעת ולא מהלוע או מאיבר המין?
    הסיכוי אפסי כי הוירוס הזה נעלם לבד? האם העובדה שעברו 3 שנים ללא סימפטומים יכולה להרגיע אותי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

נדב
    24/05/2017

Pap צריך לעשות אחת לתקופה לראות שלא התפתח משהו סרטני. אס למה לא לשלול מראש את קיומו של החיידק בpcr?
    ייתכן שאם עברו 3 שנים פשוט אין לי כלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו